DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Komentarze do artykułu: Skomentuj Dodaj komentarz
Osiem pięter z drewna

bravo!

Jak zwykle Niemcy potrafią dostrzec przyszłość dużo wcześniej niż ich wschodni sąsiedzi czyli my ze swoim betonowym stosunkiem do życia. Całe szczęście, że czuć powiew mądrości i u nas.

sławek [1]Odpowiedz na ten komentarz2012-04-12 22:00:54

Zgłoś nadużycie

Pomału może i u nas będzie się budować w jakości i technologii jak ma być.

Wiemy że w naszym kraju pomału się zaczyna budowac z matariałów które spełniają wszelkie warunki i wymagania dla tych budowli. Niestety jak wiemy przeważająca większość domów z drewna nie spełnia podstawowych warunków. Odbija sie to na małym zainteresowaniu spowodowanym złą jakością materiałów i wykonania w wielu wypadkach. Na szczęsćie wielu producentów zaczyna myśleć realnie i kalkulować realnie i pracuje legalnie. To powinno się przełozyć na efekty w postaci zwiększenia popytu na domy z drewna i drewno w ogóle.

Adam [107]Odpowiedz na ten komentarz2012-04-13 12:56:36

Zgłoś nadużycie

W końcu w Europie! To jest przyszłość w czasach drogiej energii.

Mieszkałem przez kilka lat w USA w takim piętrowcu drewnianym ( pięć kondygnacji) mieszkałem na czwartum pietrze i powiem że komfort życia jest bardzo zadowalający. Stropy fajnie wytłumione więc nie słychac sąsiada nad głową więcej niz w naszej wielkiej płycie , cieplutko , przyjemny mikroklimat, żadnych grzybów i wilgoci. Po powrocie do kraju zbudowałem sobie dom też w tej technologii oczywiście z materiałów przywiezionych ze Stanów ( bo u nas w zamożnej Polsce ceny wszystkiego są porażające) i po pierwszym sezonie grzewczym nikt mi nie wierzy że tak tanio wyszło . Wszystkim zainteresowanym tą technologią polecam domy szkieletowe , to jest przyszłość.

Radek [62]Odpowiedz na ten komentarz2012-04-14 09:57:28

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA