DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Czy oby na prawdę wszystko będzie jak należy ?

Oby tak było ale ceny drewna nie spadną na pewno.Może zostanie wprowadzony jasny system w którym każdy będzie mógł przewidzieć i się odpowiednio zaopatrzyć.Znając realia w naszym kraju tylko część Tartaków zrozumie i będzie w stanie prawidłowo działać,reszta i tak szuka szansy gdzie taniej lub na czarno bo wiemy że tak jest.Dziwi mnie jednak opinia że państwo dopłaca do biomasy co jest prawdą a przez to traci wpływy z podatków co jest już tylko w małej części prawdą ponieważ jak wiemy branża tartaczna to branża operująca w 80 % na "stratach w produkcji" a więc podatki są tu na ostatnim miejscu. Chyba że w ostatnich paru miesiącach się zmieniło .

Adam [107]Odpowiedz na ten komentarz2011-10-11 14:26:16

Zgłoś nadużycie

Bardzo mała reprezentacja...

Kilkanaście czy kilkadziesiąt osób pikietujących - to bardoz mała reprezentacja. Środowisko rozproszone, więc kogo tak naprawdę PIGPD reprezentuje?
To ważne pytanie.

Wujek [387]Odpowiedz na ten komentarz2011-10-12 19:59:51

Zgłoś nadużycie

dni uczciwych firm drzewnych są policzone

Podatków nie płaci się tylko od zysków ,a przemysł drzewny przez system Tomaszewkiego może już się zwijać.

rj [69]Odpowiedz na ten komentarz2011-10-13 07:56:44

Zgłoś nadużycie

Z zasady pozyskanie drewna jest jakąś dziką formą. Mam obok tartacznika ...

który pozyskuje drewno z lasów państwowych o około 40% taniej niż ja mogę kupić. TŁUMACZYŁ mi to tym że on bieże tysiące metrów i dla tego ma taniej , a ja jako początkujący lub biorący mało muszę płacić max. Czy to przypadkiem nie dyskryminacja. Przecież małe tartaki też mają prawo prowadzić działalność. Wszak podatki płacimy jednakowo.

Janusz [8]Odpowiedz na ten komentarz2011-10-18 09:19:30

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA