DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

podwyzka stawki Vat gwozdz do trumny przedsiebiorcy

Szara strefa bedzie dalej w natarciu na wygranej pozycji z uczciwym przedsiebiorcą, zatrudniającym pracownikow i płacącym podatki,a lewusy beda zacierac rece ot i kolejne mądre decyzje w naszym chorym kraju.

jesion [114]Odpowiedz na ten komentarz2020-06-15 20:30:34

Zgłoś nadużycie

trochę to widzę inaczej... [1]

chyba to ukróci to "czarne łapy", bo będą mieli opał S4 na 23%. Największym problemem dla nas jest to, że drewno przestanie być konkurencyjne cenowo w stosunku do innych metod ogrzewania.

niepokorny [261]Odpowiedz na ten komentarz2020-06-19 08:15:15

Zgłoś nadużycie

pewnie tak ale.....

Sa (firmy)ktore sprzedaja brzoze s2a cietą ,połupaną po 165zl niby brutto a tak po prawdzie ktory kowalski chce paragon,i to jest motorem napedowym dla lewusow.

jesion [114]Odpowiedz na ten komentarz2020-06-19 23:35:19

Zgłoś nadużycie

Nie rozumiem [1]

Nie wiem czemu większość nadleśnictw w rdlp radom obniżyło stawkę netto za sortyment s4 tak aby zniwelować podniesienie stawki VAT nie jest to zbytnio sprawiedliwe, sprzedaję drewno opałowe od 8 lat więc proszę lasy państwowe o ob niżenie stawki netto na sortyment s2a oraz s2b wtedy nie będę musiał podnosić ceny sprzedawanego drewna o 15 procent i wszyscy będziemy zadowoleni.

Maciek [1]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-05 10:36:16

Zgłoś nadużycie

ciekawa sprawa

Czy to jest zgodne z prawem?. Jakby nie patrzył to jest celowe działanie ze strony LP, by mniej płacić podatków dochodowego i VAT.

niepokorny [261]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-06 20:23:33

Zgłoś nadużycie

niestety albo stety [1]

trzeba byc elastycznym w tym kraju ja handluje opałem iles lat.... połowa drewna to s4 detal i w tym momencie mnie to ratuje ... bo u nas tez stawka netto została obniżona gdybym bazował na samym s2a to rzewczywiscie jest kiepsko
a opał s4 czasami niczym sie nie rozni od s2a .... tylko cena

zpd [22]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-06 20:38:36

Zgłoś nadużycie

czyli walisz na czarnego kolego

i przez takich i Tobie podobnych rozpierdolony jest rynek i nie jest to bynajmniej elastycznos tylko zwyczajnie cios ponizej pasa dla uczciwie sprzedajacych ,wypracowujących historie w LP a dzialania LP rownież uderzaja w uczciwych.

jesion [114]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-06 22:51:29

Zgłoś nadużycie

trolem nie jestem

nie popieram podwyzki watu i nie cierpie tego rzadu i nie lubie chamstwa i bezszczelnosci i bezgranicznej głupoty ,uczciwosc mnie nie popierdoliła kolego drwaland ale wkurzaja mnie ludzie prowadzacy pseudo firmy i sprzedajacy 90% drewna własnie s4 po cenach ktore dla przedsiebiorcy zatrudniajacego normalnie ludzi nie jest mozliwe do zaakceptowania ,a stawka VAt to jest tylko uderzenie w biedniejszych ludzi,ktorym to nasze hojne panstwo najpierw daje a potem zabiera podnoszac podatek, w przyszłosci zanim cos napiszesz zastanow sie dwa razy,a tak w ogóle to chyba TY nic nie rozumiesz. W wiekszosci nadlesnictw nie dało sie kupic s4 na firme ze stawka 8% vat ,wiec kupowało sie s4 na ciotki wujkow i pociotkow

jesion [114]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-14 22:31:59

Zgłoś nadużycie

koledzy kominkowcy

jak u Was idzie sprzedaż drewna po podwyżce VAT?

karol [2]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-19 12:25:59

Zgłoś nadużycie

idzie

kolega jesion to prawdziwy przykład uczciwosci ! pseudo firmy jezeli robie to 10 lat płace zusy wale s4 to jestem w twoich oczach oszustem kpina !!
moje doswiadczenie mowi ze suchego opału db js bk gb suche 230 270 zł mp nie kupuja "biedniejsi" tylko ludzie zamożni stac ich sa tacy co marudza ale biorą
drewno schodzi aczkolwiek to nie jest juz ten biznes co kiedys.

patryk [3]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-19 22:57:26

Zgłoś nadużycie

patryk...

jak ty to robisz?, podziel się swoją wiedzą.

karol [2]Odpowiedz na ten komentarz2020-07-21 14:40:18

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA