gwożdziarka [6]
gwożdziarka
witam,prosiłbym o pomoc w wyborze gwożdziarki pneumatycznej bębnowej dł gwożdzi ok 4 do 8cm potrzebuję do zbijania donic oraz innych pierdół,nie będzie wykorzystywana zbyt często w związku z tym czy ryzykować używaną na co zwracać uwagę[marka serwis cena gwożdzi itd] za pomoc dziękuję pozdrawiam Krzysztof
mixol [7]Odpowiedz na ten wątek2010-02-16 21:14:44
gwoz....
tez jestem zainteresowany takim sprzetem i chetnie podepne sie pod temat ale tu chyba nie zajdziemy odpowiedzi na nasze pytania bo forum jest jakies ubogie i malo aktywne a moze ty masz wiedze na temat maszyn do boazeri?? moze mnie cos poradzisz bo jak widze to tez robisz ogrodowke
a co do gwozdziarki to czemu bebnowa??
pozdrawiam
zenek [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-17 12:22:04
witam,musisz się określić co chcesz na tej maszynie obrabiać tj grubość ...
szerokość czy tyko boazerię czy jakieś inne elementy jaką mocą dysponujesz w jakiej cenie to ma być,napisz to postaram się pomóc,pozdrawiam Krzysztof
mixol [7]Odpowiedz na ten wątek2010-02-17 14:14:21
prowadze warsztacik stolarski ale nie jestem stolarzem i nie mam szerszej ...
wiedzy w temacie maszym robie mebelki ogrodowe ale chcialbym dokupic maszyne do robienia podbitki boazeri taka jakas uniwersalna zeby mozna bylo ja przestawic w zaleznosci od zapotrzebowania na rozne potrzeby np do elementow altanki lud deski podlogowej nie chodzi o masowa produkcje
czy dysponujac kwota 5-15- tysiecy mozna cos kupic ??na co zwrocic szczegolna uwage przy wyborze takie strugarki lepsza 3 czy 4 stronna bede wdzieczny za wszelkie porady pozdrawiam
moze jakis link mi zucisz z allegro
kiedys byla tam 3 stronna festo za 13 tys i fajna rzemieslnicza za 5 tys tylko wydajnosc miala 8m2 na godzine to chyba malo nie??
co do mocy to nie mam specjalnej lini i nie zamierzam sie starac
pozdrawiam
zenek [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-17 21:55:52
gwoździarka
Witam,
Maszyn używanych bym nie radził, nikt nie sprzedaje w pełni sprawnej, jeśli w pneumatycznej do wymiany są tylko gumy to pół biedy, lecz jeśli uszkodzony jest tłok lub prowadnica to koszty naprawy są zdecydowanie większe.
Do boazerii lepsza jest sztyfciarka, ja proponuję akumulatorową ( brak węży), firma SENCO to dobra maszyna (sprzedałem kilka), sztyfty grubości 1,2 lub 1,6 a skrajnie 1,8mm (proponuję 1,6 x 40 - 50mm) sztyft ma mały łebek, prawie niewidoczny, próby robiłem na dębie 1,5cm i było ok, ( z drewnem egzotycznym jak i inne sobie nie radzi)
Do deskowania na pewno gwoździarka pneumatyczna, a w związku z ceną gwoździa - to bębnowa
Do "ogrodówki"- zszywacz + wkrętarka z wkrętami na taśmie (ocynkowanymi) np Holz-Her/Reich- ja proponuję Spax Driver (jest tańszy)
wtedy mebelki zrobione będą solidnie i estetycznie.
(***)
jak by co to proszę pytać
Pozdrawiam
Wiadomość edytowana przez Administratora
TREK [3]Odpowiedz na ten wątek2010-03-17 17:40:17
witam
ijak kupiles juz ta gwozdziarke jesli tak to napisz jaka bo tez ...
jestem zainteresowany
pozdrawiam
wiktor [2]Odpowiedz na ten wątek2010-04-03 17:25:44
gwozdziarka
senco-bostich-max -tylko na bebnie pozdrawiam
sosenka.net.pl [6]Odpowiedz na ten wątek2010-04-04 20:06:55
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.