DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Trak Tarczowy dwuwałowy TT-2 AMIX

Trak Tarczowy dwuwałowy TT-2 AMIX [3]

Witam i pytam: produkuję elementy palet na trakach jedno taśmowych i chciałbym ograniczyć czynnik ludzki i zakupić maszyny tartaczne o przerobie 30-40 m3 na 8godznie segregując surowca drzewnego na grubszy i cieńszy. Proszę o opinię na temat Traka Tarczowego dwuwałowego TT-2 firmy AMIX który jak oglądam posiada 2 łańcuchy ciągnące do grubszych i cieńszych wałków.Pytanie moje brzmi jaka jest jakość tej maszyny, wydajność na 8godz, i czy faktycznie można wycinać bez problemów 2 szerokości pryzmy?W moim przypadku na pierwszym łańcuchu ciągnącym ustawiam 10cm , a na drugim 14cm. Ewentualnie proszę o podpowiedź o inny typ maszyny przeznaczonej do w/w pracy, a co najważniejsze sprawdzonej i wydajnej.

Deja [1]Odpowiedz na ten wątek2018-08-05 12:14:02

Zgłoś nadużycie

Osobiście użytkujemy linie tartaczną Stravisa

w tym trak tej firmy wydajność jak i jakość jest bardzo dobra cena jest duża i obecnie czas oczekiwania na taką maszynę jest duży. Jak sam ustanę przy linii to tak 3-4 autka drewna przetrę, pracownik 1-2, tak że czynnik ludzki bez komentarza... Tu musisz mieć przesortowane drewno, bo ustawiasz dany wymiar i lecisz. W Amixie pytałem sie o tego traka cena bodajże 70-80 tys zł. Stravis bliżej 300 tys zł. Coś za coś. Nie wypowiem sie o Amixie bo nie wiem. Ciekawie teraz zrobił Walter na podajniku gąsienicowym a nie jak wcześniej na łańcuchu i tu też możesz tylko dany wymiar z posortowanym surowcem, tu daje link do filmu żebyś sobie zobaczył https://www.youtube.com/watch?v=A-2R76drY0U . Osobiście preferuje Stravisa robimy na tym już 5 lat i jest ok. Zzastanawiam sie nad kolejnym trakiem i może to bedzie Walter prostszy w obsłudze bo znaleźć dobrego pracownika do obsługi to cud.

Arek [27]Odpowiedz na ten wątek2018-08-06 09:14:27

Zgłoś nadużycie

To nie jest modernizacja zrobiona przez firmę Walter

Tego traka przerobił mój brat, także formatówke. Walter teraz też chce tak przerobić traka.

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2018-08-08 22:12:57

Zgłoś nadużycie

Gratuluję pomysłu z tą gąsienicą

czyli teraz przez środek można ustawić dowolnie jak się chce pryzmę

Arek [27]Odpowiedz na ten wątek2018-08-09 08:16:26

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA