DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Jaki środek do czyszczenia pił?

Jaki środek do czyszczenia pił? [5]

Witam,chciałbym zapytać jakich środków używacie do mycia pił taśmowych.
Które najlepsze,a jakie omijać.Pozdrawiam.

Krzysio79 [13]Odpowiedz na ten wątek2017-07-03 07:31:38

Zgłoś nadużycie

Stanger

Jest taki preparat marki Stanger w spray'u koło 17 zł za puszkę. Jeśli byś chciał to podaj jakiś namiar to Ci wyślę informację, bo tutaj skasowali mi linki do tego preparatu.

Roman [1]Odpowiedz na ten wątek2017-07-04 15:44:19

Zgłoś nadużycie

Dzięki.

Puszki w spray'u raczej odpadają,metoda zbyt pracochłonna i czasochłonna.
Myślałem raczej o koncentracie do rozcieńczania z wodą i moczeniu całych pił w "wannie".
Pracujemy na piłach stellitowanych,zęby po czterech godzinach cięcia dębiny są dość mocno oklejone i wymagają konkretnego czyszczenia przed kolejnym ostrzeniem.
Liczę na Waszą pomoc.Pozdrawiam.

Krzysio79 [13]Odpowiedz na ten wątek2017-07-05 23:40:45

Zgłoś nadużycie

chemia

Do rozcienczania z wodą można użyć sody kaustycznej i w tym roztworze namaczać piły ani to ekologiczne ani bezpieczne a i tak każdą piłę trzeba czymś przetrzeć i później obmyć wodą. Myjka ultradźwiękowa będzie kosztowała niemałe pieniądze ponieważ musi mieć większy rozmiar. Jeżeli chodzi o dąb to namaczamy piły w wodzie a następnie każdą piłę czyścimy myjką parową i nie zajmuje to dużo czasu w przypadku pił trakowych.

maciek [36]Odpowiedz na ten wątek2017-07-06 06:36:48

Zgłoś nadużycie

Koncentrat 1:20

Ja używam koncentratu 1:20 do usuwania zabrudzeń z pił taśmowych tarczowych i innych narzędzi. Jeśli chcesz zostaw jakiś namiar wyślę Ci link do produktu, ponieważ tutaj widzę kasują wszystkie linki

Andrzej [13]Odpowiedz na ten wątek2017-07-06 07:49:29

Zgłoś nadużycie

Krzysionet79@gmail.com

Proszę o namiary na ten specyfik.

Krzysio79 [13]Odpowiedz na ten wątek2017-07-06 12:59:46

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA