DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Piły falujące

Piły falujące [5]

Witam jak mamy ciąć żeby piły nie faulowaly jaki Amper ma być podczas cięcia żeby było swobodne cięcie trak WRAVOR WRC1150AC piły 140mm szerokie i dodam iż silnik 37kw i wlanie moje pytanie takie czy ma to znacznie na falownie pił jak będę ciol na 40amper a na 70amper bo jak jest nówka to śmiga ładnie nawet na wysokich amperach a po jakimś czasie po paru przeostrzeniach faluja nawet gdy jedziemy wtedy wolno.

Operator [3]Odpowiedz na ten wątek2017-06-04 15:03:14

Zgłoś nadużycie

Witam źle ostrzysz piły zmieniasz kont natarcia zęba ampery nie maja nic do ...

falowania piły, zależy jaki gatunek drewna tniesz do twardego drewna nie jest tak samo ostra jak do iglastego jest ostrzejsza. Odrysuj sobie starą piłę która faluje do nowej zobaczysz jak zniszczyłeś ząb i nie zapomnij o odpowiednim szrankowaniu kolejny temat zagadka

piotr [2]Odpowiedz na ten wątek2017-06-10 18:56:55

Zgłoś nadużycie

Tniemy sosne

Nie zmieniam kąta podczas ostrzenia oraz nie szwankujemy bo są to piły stelitowane.

Operator [3]Odpowiedz na ten wątek2017-06-11 01:47:31

Zgłoś nadużycie

Panie kolego nie wiem czy wiesz ale sam sobie już odpowiedziałeś na swój ...

problem zacznij szrankowac piły z odpowiednim urządzeniem,to nie piły z weglikiem ze się nie szrankuje

piotr [2]Odpowiedz na ten wątek2017-06-12 16:37:28

Zgłoś nadużycie

złe ostrzenie

rzeczywiście źle ostrzy piły ale nie słyszałem żeby ktoś szrankował stelitowane piły. Ja nie szrankuje i tnie bardzo dobrze bez różnicy czy jest nowa czy po kilkunastu ostrzeniach.

cichy [34]Odpowiedz na ten wątek2017-06-12 22:32:28

Zgłoś nadużycie

WitamPrzyczyn może być kilka.1. Ostrzenie ząb piły musi być ostrzony ...

cały, delikatnie krawędź natarcia mocniej wrąb zęba (najlepsze są ściernice z dwoma spoiwami)2. Bloczki prowadzące (za duży luz lub zużyte bloczki)3. Ustawienie kół (piła za dużo wystaje poza krawędź koła)4. Źle wykonana "legalizacja piły" (krawędź boczna stelitu nie jest doszlifowana) jeśli piła jest nowa góra zęba jest szeroka boczna legalizacja jest mało istotna po kilku ostrzeniach szerokość góry zęba się zmniejsz i przy nie doszlifowanym boku stelitu szerokości będą te same i piła będzie falować.To najważniejsze kwestieJeśli będziesz miał jakieś pytanie proszę o kontakt

Piły [1]Odpowiedz na ten wątek2017-06-13 21:12:40

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA