DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Pomysł na biznes - cyklinowanie ?

Pomysł na biznes - cyklinowanie ? [3]

Witam,
Pod koniec przyszłego roku planuje założyć firmę zajmującą się cyklinowaniem, odnawianiem starych i zniszczonych podłóg drewnianych?
Jak uważacie, czy cyklinowanie w obecnych czasach to dobry pomysł? Podzielcie się ze mną swoimi uwagami.
Może znacie jakieś tanie hurtownie mające środki które są niezbędne do odnowienia podłóg z drewna?
Jakie maszyny i narzędzia są niezbędne?
Chciałabym zacząć szkolić przyszłych pracowników, znacie jakieś firmy zajmujące się szkoleniami z cyklinowania i renowacji podłóg drewnianych ? Jakieś ciekawe książki?
Proszę o jakieś wskazówki w końcu każdy kiedyś zaczynał.

Agnieszka [2]Odpowiedz na ten wątek2017-05-05 09:18:32

Zgłoś nadużycie

nie pakował bym się w ten interes. maszyny wcale tanie nie są, jeśli ktoś ...

ma drewnianą podłogę to może sam to zrobić. dobra szlifierka pasowa i można się bawić. a jak już ktoś woła specjalistę to zarz szuka żeby mu nie płacić, że to źle a to nie taki lakier był w umowie. szkoda nerwów

R.K. [9]Odpowiedz na ten wątek2017-05-09 23:32:36

Zgłoś nadużycie

Hmmm...
Chciałabym zacząć od czegoś małego, czyli szukać swoich ...

klientów stopniowo i małymi krokami dążyć do mojego marzenia, czyli produkcji podłóg - od czegoś małego trzeba zacząć, dlatego pomysł z cyklinowaniem, ale skoro mi odradzacie to co myślicie o sprzedaży drewna kominkowego? kupowałabym drewno, sama je cięła, rąbała , układała i sprzedawała.
Czy to jest lepszy pomysł na start?

Agnieszka [2]Odpowiedz na ten wątek2017-05-10 09:17:00

Zgłoś nadużycie

ale

nie zrozum źle, nie odradzam cyklinowania bo sam jestem zwolennikiem drewnianych podłóg, tylko nauczony doświadczeniami z klientami wiem że jest ciężko.

R.K. [9]Odpowiedz na ten wątek2017-05-10 22:41:54

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA