Pomysł na biznes - cyklinowanie ? [3]
Witam,
Pod koniec przyszłego roku planuje założyć firmę zajmującą się cyklinowaniem, odnawianiem starych i zniszczonych podłóg drewnianych?
Jak uważacie, czy cyklinowanie w obecnych czasach to dobry pomysł? Podzielcie się ze mną swoimi uwagami.
Może znacie jakieś tanie hurtownie mające środki które są niezbędne do odnowienia podłóg z drewna?
Jakie maszyny i narzędzia są niezbędne?
Chciałabym zacząć szkolić przyszłych pracowników, znacie jakieś firmy zajmujące się szkoleniami z cyklinowania i renowacji podłóg drewnianych ? Jakieś ciekawe książki?
Proszę o jakieś wskazówki w końcu każdy kiedyś zaczynał.
Agnieszka [2]Odpowiedz na ten wątek2017-05-05 09:18:32
nie pakował bym się w ten interes. maszyny wcale tanie nie są, jeśli ktoś ...
ma drewnianą podłogę to może sam to zrobić. dobra szlifierka pasowa i można się bawić. a jak już ktoś woła specjalistę to zarz szuka żeby mu nie płacić, że to źle a to nie taki lakier był w umowie. szkoda nerwów
R.K. [9]Odpowiedz na ten wątek2017-05-09 23:32:36
Hmmm...
Chciałabym zacząć od czegoś małego, czyli szukać swoich ...
klientów stopniowo i małymi krokami dążyć do mojego marzenia, czyli produkcji podłóg - od czegoś małego trzeba zacząć, dlatego pomysł z cyklinowaniem, ale skoro mi odradzacie to co myślicie o sprzedaży drewna kominkowego? kupowałabym drewno, sama je cięła, rąbała , układała i sprzedawała.
Czy to jest lepszy pomysł na start?
Agnieszka [2]Odpowiedz na ten wątek2017-05-10 09:17:00
ale
nie zrozum źle, nie odradzam cyklinowania bo sam jestem zwolennikiem drewnianych podłóg, tylko nauczony doświadczeniami z klientami wiem że jest ciężko.
R.K. [9]Odpowiedz na ten wątek2017-05-10 22:41:54
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.