Jaka formatówka [1]
Witam. Chce rozpocząć produkcje fryzy i graniaka dębowego. Zbyt mam pewny. Trak mam wybrany. Zastanawiam się czym ciąć tarcice wzdłuż. Zastanawiałem się nad obrzynarką ale że fundusz mam ograniczony a firma ma być z założenia firmą jednoosobową(przynajmniej przez 2 lata) to pomyślałem że kupie formatówkę którą będę mógł wycinać z tarcicy kantówki a następnie na tej samej maszynie dokonywać cięcia poprzecznego. Drewno jakie chce przerabiać to s2b a zatem długość 120 do 240cm. Kupię jakąś nową formatówkę do 15 tys zł? a może lepsza jednak będzie obrzynarka i do niej dokupić jakąś mała formatówkę za 3-4 tys?. Niestety maszyny muszą być nowe.
J.WOOD [10]Odpowiedz na ten wątek2017-01-14 14:10:06
obrzynarka
jeżeli chcesz coś do cięcia wzdłużnego to poszukaj w tych pieniądzach czegoś takiego Obrzynarka jednostronna do desek. Za te pieniądze ciężko będzie kupić dobrą używaną formatówkę do dębu powinno się sprawdzić.
maciek [36]Odpowiedz na ten wątek2017-01-15 08:50:02
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.