DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
droga brać drzewna

droga brać drzewna [15]

mam pytanko czy byli już u was koledzy zieloni z nową kontrolą i ankietą/formularzem i czy piernik wie jak to nazwać, i jak wam się podobają pytania a raczej brak kilku ktore mogliby zadać tak przy okazji

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-12-28 20:01:39

Zgłoś nadużycie

Kontrola

Od stycznia zaczną jeździć, chyba można ich nie wpuścić. To jakaś wojna z tartacznikami czy co?

halina [38]Odpowiedz na ten wątek2017-01-01 19:56:30

Zgłoś nadużycie

witam

to przede wszystkim chodzi o to aby drzewo zakupione było przerobione a nie sprzedane za duzo większe pieniądze i nie blokować rzetelnych cieśli lub było wywożone za granice kraju spróbuj nie wpuścić to ciekawo gdzie kupisz drzewo
ps sam zgłaszałeś miejsce przerobu drzewa i magazynowania wiec w czym problem??? ukrywasz coś jeśli nie to czego dygasz poczekaj jak warszawa ci wjedzie bo tez tak możn być jak będą sprawdzać czy twoje nadleśnictwo wykonało poprawnie swoja prace
u mnie byli 3 tygodnie temu i trzeba umieć gadać a wszystkiego się dowiesz pozdrawiam

ac [1]Odpowiedz na ten wątek2017-01-06 20:14:39

Zgłoś nadużycie

U mnie byli tydzień temu

dałem im lekko do zrozumienia że są niemile widziani.na pytanie do strażnika po co to wszystko uzyskałem odp. że to niema znaczenia no to się go pytam to po co ta szopka???no wie pan...
Mogę się założyć że w przyszłym roku będą faktury sprawdzać czy czasami nie nikt nie handluje okrągłym drewnem

szu [57]Odpowiedz na ten wątek2017-01-07 07:24:21

Zgłoś nadużycie

Duże firmy handlują

IKEA / Silva w ubiegłym roku nie przerobiły dużych ilości drewna okrągłego . Sprzedawały go w lepszych cenach niż e-drewno . To świadczy jak rynek jest rozregulowany.

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-07 10:27:50

Zgłoś nadużycie

szopka

po co ta szopka?? dokładnie!!!.... przecież leśni dobrze wiedzą, kto przeciera a kto handluje i gdzie przeciera, dla mnie to śmieszne, pytają ile przerabiam i gdzie kupuję? tajemnica handlowa! a kupuję tyle ile mi potrzeba proszę sobie sprawdzić historię zakupu w LP!

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2017-01-07 09:24:32

Zgłoś nadużycie

wizjoner

Dyrektor leśny to człowiek z wizją, dużo zła może nie uda mu się zrobić. Możecie sobie dokupić drewna na dogrywce uzupełniającej - dla pokrzywdzonych przez system, bo lasom zostało drewna. Będzie dobrze, a straży możecie nie wpuścić, dyrektor może nasłać swoich, ale też nie musicie wpuścić. Jak będą nękać trzeba pisać skargi i tyle.

halina [38]Odpowiedz na ten wątek2017-01-07 14:07:45

Zgłoś nadużycie

Już zrobił

10 % podwyżka to mało ?
A skargi to na Berdyczów ? Czy na inny adres ?

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-10 12:44:28

Zgłoś nadużycie

do poczytania

http://nowa.gazetaobywatelska.info/materials/5870b5e036897c9d0d6ff93c

halina [38]Odpowiedz na ten wątek2017-01-12 21:12:55

Zgłoś nadużycie

Jak to mówią dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele. Niedopowiedzenia i ...

uogólnienia, z których ciężko wyciągnąć prawidłowe wnioski.

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2017-01-13 13:39:33

Zgłoś nadużycie

Przykład Stora /Murów

200 mln dotacji na innowacyjne sposób przetarcia surowca . Stary tartak przeniesiony z pod Wiednia . Faktycznie dotacja plus surowiec prezent rządu PO/PSL dla dużej bogatej korporacji .Po co jaki cel .Faktycznie inwestycja w rozwój korporacji.

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-14 07:56:38

Zgłoś nadużycie

Zapasy i przesunięcia drewna na 2017

Z moich informacji wynika że dużo surowca zostało przeniesionego z 2016 na 2017 . Zapasy surowca w styczniu na placach są potężne .Podaż surowca na 2017 była o około 1,8 miliona większa . Podaż przewyższa popyt wzrost cen o ok 10 % .Produkcja tarcicy wg GUS w tym roku spadła .Czy to nie zapowiada kryzysu w branży ?

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-13 07:33:58

Zgłoś nadużycie

jeszcze jedna sprawa

kolego masz racje, po sprzedaży podstawowej widać że drewna zostało niecałe 3 mln m3, i teraz zrobili dogrywke jeszcze jedna żeby sprzedac pozostałe drewno po takich cenach jakie sobie ustalili, dlaczego nie puścili reszty na e-drewno. ano dlatego że uzyskali by ceny niższe z 20-30zł na 1m3, i jeszcze jeden moj domysł, drewno rozwojowe, miało byc rozporządzenie 16 listopada i minely juz dwa miesiące i ani widu ani słchychu, dzwonilem do mojej rdlp i powiedziano mi że dopiero po skończeniu dogrywki korygującej cos w tej sprawie sie ruszy. a wydaje mi się że jak drewna zostanie z ostatniej procedury to przesuną je na drewno z puli rozwojowej.

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2017-01-15 10:01:01

Zgłoś nadużycie

Bałagan

Niestety bałagan jaki zafundował nam pan dyrektor przy nowym systemie sprzedaży jest porażający.Dziwi mnie tylko że tego pan dyrektor tego nie widzi . W kontaktach z nadleśnictwami pracownicy bardzo krytycznie oceniają te zmiany i sposób ich wprowadzenia. Czy do dyrektora to nie dociera , zła komunikacja . Czy brak samooceny ?

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-16 07:45:53

Zgłoś nadużycie

pracownicy lp jak sie z nimi na osobności rozmawia

to wyrażą swoja opinie ale oficjalnie prawie nikt nie zaryzykuje utraty dobrego stanowiska a nawet pracy, za pensje minimum 5 tys miesięcznie prawie każdy nic by się glośno nieodezwał, taka jest prawda. kupuje drewno w 6 nadlesnictwach, w 3 osoby od marketingu bardzo negatywnie oceniają zmiany, 2 są obojętne a 1 nie wyraża na ten temat opini. jak się przyjrzymy wypowiedzią pana dyrektora w internecie na yuo tube czy tez jak był w tvp 2(chyba) to jego zdaniem stworzyli idealny system sprzedaży i wogole sa zajebiści,w taki wpadł samozachwyt.

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2017-01-16 19:14:24

Zgłoś nadużycie

PODWYŻKA SUROWCA

PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT PODWYŻEK CEN SUROWCA . REGION WYSOKOŚĆ

KUJAWSKO- POMORSKIE - 10 %

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2017-01-16 10:45:22

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA