DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Droga brać drzewna.....

Droga brać drzewna..... [5]

I jak tam po 1 etapie, słuchając pana Konrada Tomaszewskiego nie wiem jak mu wyszło że ceny surowca wzrosły rok do roku o 3-4% mi bardziej bliżej 20%.

Snake [88]Odpowiedz na ten wątek2016-12-12 09:24:55

Zgłoś nadużycie

Kolego z sumuj sobie drewno z portalu oraz jak dokupowałeś drewno z e- drewno ...

i wylicz sobie cene srednią jaką miałes w skali roku.

tttt [17]Odpowiedz na ten wątek2016-12-12 10:49:41

Zgłoś nadużycie

przyjmując te kryteria i tak jestem 12% w plecy r/r. Jedyny plus że mam 100% ...

drewna, który może okazać sie minusem- wszytko zależy ile i za ile będzie na e-drewno. Bo się może okazać że lepiej zapłacić kare i kupować z edrewno.

Snake [88]Odpowiedz na ten wątek2016-12-12 13:28:50

Zgłoś nadużycie

U mnie drożej i mniej

W moim przypadku drożej i o wiele mniej.
Miałem zakupy w bardzo wielu nadleśnictwach , więc teraz było brak geografii albo zwyczaju.
Jak dałem blisko nawet maksymalną cenę , to za przekroczenie zwyczaju dostałem 65% w pierwszym rozdaniu , bo tylko w moim nadleśnictwie było 10p za geografię , w sąsiednich 0
W dogrywce były punkty za geografię proporcjonalnie do odległości ale tylko dla liściastego. Dla iglastego dalej tylko w moim nadleśnictwie 10p a w okolicznych 0.
Przy cenie proponowanej dostawałem 33-45%

M Nowak [8]Odpowiedz na ten wątek2016-12-12 16:24:03

Zgłoś nadużycie

całe te zmiany sprzedaży ....

są do bani dla geografia, zwyczaj kupiecki czemu ma to słuzyc skoro nie mozna kupic drewna takiego jakie jest potrzebne do produkcji , w moim wypadku w dwoch lesnictwach w odleglosci 15 km nie ma olchy s2a ,a w dwoch kolejnych po 150m3 na rok , a w tym jedno gdzie za geografie mam 10p. i do tych lesnictw mam po 15km . a surowiec odbieralismy z lesnictwa (Geografia10 p) z odległosci 45-50km.Drewna według zapewnień pana dyrektora miało starczyc dla wszystkich ,ale to tylko puste słowa po to aby jeszcze bardziej utrudnić prowadzenie firmy i bardziej napełnic i tak pełną sakwę LP

jesion [114]Odpowiedz na ten wątek2016-12-12 18:35:59

Zgłoś nadużycie

ba...

IMO w organizacji PGL LP bedze trwalo nadal jednak przejadanie kasy przy nadmiernym zatrudnieniu oraz braku jasno i realnie okreslonych celow. Posiadajac lasy gospodarcze jak to ma w Polsce miejsce pod nadzorem ww. organizacji produkowac powinno sie drewno, uczac Polakow jak duze ma to dla kraju znaczenie. Polacy powinni sie bogacic, a nie slyszec opowiadania o zaletach zbierania grzybow i jagod. Jak to mozliwe ze oranizacja ta sprawujac nadzor nad niemal 30% powierzchni kraju nie odprowadza konkretnych (a nie komediowo przezywanych) i jasno zdenifinowanych srodkow finansowych do budzetu panstwa? - to nas - prywatny biznes jest najlatwiej doic.
Nowy Portal ma na celu danie drewna kazdemu eliminujac normalne rynkowe relacje imo to tzw. drzewne 500+

Leo Wrinks [17]Odpowiedz na ten wątek2016-12-13 08:52:40

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA