DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
oferty na PLD

oferty na PLD [31]

składał już ktoś oferty ??? dlaczego jakiekolwiek nadleśnictwo wybiorę to mam zero punktów za geografie i zwyczaj kupiecki mimo że kupowałem tam w poprzednich latach. Ale będą cyrki !

cichy [34]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 15:18:22

Zgłoś nadużycie

oferty na PLD

a mi podczas składania ofert wyskoczył komunikat, że portal chwilowo niedostępny. A ta chwila trwa już długo....

Robert [44]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 16:41:58

Zgłoś nadużycie

A na dodatek w tym samym nadleśnictwie przy jednym sortymencie za geografię ...

mam 9 a przy drugim 1 . Ręce opadają

Robert [44]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 16:48:03

Zgłoś nadużycie

U MNie wlicza ocene za geografie ale za zwyczaj mam 0...w nadlesnictwoe z ...

ktorego odbieram 2000 m3 rocznie

Marcin.K [3]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 17:23:17

Zgłoś nadużycie

też tak mam w jednym Nadleśnictwie

Robert [44]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 17:39:37

Zgłoś nadużycie

Zwyczaj kupiecki

Musisz z historii zakupow wyliczyc srednioroczna mase zakupow w danym nadlesnictwie, i jak wpiszesz ta mase to Ci powinno pokazac 10/10 za zwyczaj kupiecki ani mniej ani wiecej.

maciek [36]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 20:19:58

Zgłoś nadużycie

ceny z kosmosu

Pozdrawiam dobra zmiana:(

piotr [24]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 17:31:56

Zgłoś nadużycie

Możliwe ze po podpisaniu oferty nadleśnictwo wystawi ocenie??

Marcin.K [3]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 18:34:51

Zgłoś nadużycie

filmik

czy oglądaliście już filmik z pld przemowa p dyrektora lp .....

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 18:38:48

Zgłoś nadużycie

smieszno i straszno

...szkoda że robią eksperyment na żywym organizmie....operacja się udała pacjent zmarł

piotr [24]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 14:17:45

Zgłoś nadużycie

tartaczek

To nie chodzi o żadną geografię zakupów, żeby nie wozić drewna.Chodzi o to żeby wszyscy wpisywali cenę maksymalną.

prawda [34]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 18:51:16

Zgłoś nadużycie

zarządzenia

zarządzenie , zarządzenie..... nic innego nie trzeba robić tylko czytać zarządzenia ,utrudnianie funkcjonowania firm na każdym kroku a, tak miało być pięknie 18.11.2016 (zarządzenie)terminarz sprzedaży ,a potem ni z gruszki ni z pietruszki wadium wyskoczyło (25.11.2016) można tylko wyliczać ,dziękować i chwalić pomocną dłoń....... i czekać co sie dziać będzie dalej ,lepiej od razu zniszczyć małe i średnie firmy, poczekamy zobaczymy po 05.10.2016 jak tańsze drewno przywędruje do naszych firm.. powodzenia na PLD wszystkim forumowiczom

jesion [114]Odpowiedz na ten wątek2016-11-28 23:24:58

Zgłoś nadużycie

burdel pierwsza klasa

mam to samo ,zero punktow historia, zero punktow geografia, jestem wsciekły ,a miało być lepiej sk******e
Wpis edytowany przez Administratora

jerzy [14]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 08:49:02

Zgłoś nadużycie

i co tu wpisać?

"mają rozrzut sk********y" jak to ktoś powiedział
wystrzelaja nas jak kaczki
Wpis edytowany przez Administratora

Snake [88]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 08:53:30

Zgłoś nadużycie

Intecje oczywiste

Widać że intencje są oczywiste wprowadzenie systemu i jego zakres ma zniszczyć małe i średnie firmy .Człowiek wprowadził bubel nastawiony na podwyżkę cen surowca a teraz mówi że nie chce cen górnych tylko cen " godziwych " . " To chory człowiek jest "
Trzeba petycję podpisać z prośbą od odwołanie tego szkodnika

tartacznik [2]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 09:44:56

Zgłoś nadużycie

obłożenie a dogrywka

popatrzcie Panowie i Panie na obłożenie a ilość drewna na dogrywkę. Czyste złodziejstwo jak dla mnie

lasy chcą kasy [1]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 11:28:02

Zgłoś nadużycie

kompromitacja

system nie działa, wczoraj o 10 zostal uruchomiony i dopiero zaczelo cokolwiek dzialać jak zdjeli z menu głównego moje oferty po przeliczenie i ta geografie, dzisiaj znowu to włączyli i znowu nie chodzi, skończy sie to w sądzie i tyle panowie

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-11-29 12:25:48

Zgłoś nadużycie

ciagle dodaja nowe przyciski :D

macie tez takie jaja w ocenie geografii
ja mam 10 punktów tylko w macierzystym nadlesnictwie a jestem w centrum 4 i mam wszedzie 0

Snake [88]Odpowiedz na ten wątek2016-11-30 09:12:24

Zgłoś nadużycie

ocena geografii

to są naprawdę jakieś jaja , ja mam nawet w macierzystym nadleśnictwie ,,0" punktów za geografię ! ! !

andreas [1]Odpowiedz na ten wątek2016-11-30 15:07:29

Zgłoś nadużycie

BUBEL i tylko Bubel!!!!

Proszę zwrócić uwagę, że cały czas od otwarcia przetargu Panowie Z GDLP cały czas majstrują coś w systemie informatycznym. Pojawiają się nowe funkcjonalności i komunikaty. Jak tak można. To pierwszy argument żeby ten cały cyrk unieważnić. Warunki dla wszystkich uczestników powinny być przez cały czas trwania przetargu takie same. Nie wolno im tam nawet poprawić literówki a robią co chcą. Wypuścili bubel który nie wytrzymuje obciążenia i cały czas się blokuje. Nie zdziwcie się jak podpiszecie nie te oferty które składaliście!!!!!!!!!!!!!

gosia-n [10]Odpowiedz na ten wątek2016-11-30 21:52:01

Zgłoś nadużycie

Do pan Dyrektora Przyjaciela drzewiarzy

Mam nadzieję że weźmie pan odpowiedzialność za zaistniałą sytuację i w następnym wideo komunikacie poda się pan do dymisji .

Przyjaciel Adam [2]Odpowiedz na ten wątek2016-12-01 11:33:24

Zgłoś nadużycie

Odowiedzialność !

Zrzuci winę na pazernych nadleśniczych .Ktoś musi być winny .

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2016-12-01 17:20:38

Zgłoś nadużycie

Porażka

Jak ja mam się utrzymać na rynku jak mam 0 punktów z geografii ponieważ ciagniemy drewno z daleka to wysokie koszty transportu i jeszcze muczę wysokie ceny dawać żeby punkty uzbierać ponieważ do 200 km niema drewna klasowego a my samo soAB kupujemy przeważnie +/-300 km drewno ciagniemy.

Drewex [4]Odpowiedz na ten wątek2016-12-02 11:51:13

Zgłoś nadużycie

Nie przejmuj się geografią

masz 25% za zwyczaj kupiecki więc kupuj tam gdzie kupowałeś daj 1 zł max nad najwyższą cene i po problemie i dostaniesz więcej m3 niż będziesz kupował pod nosem byle jaki towar pozdrawiam

szu [57]Odpowiedz na ten wątek2016-12-02 13:42:22

Zgłoś nadużycie

nie do konca cena max

poniżej ceny max dostaniesz tyle samo co powyżej przy dalekich odległościach pobaw się troszkę swoją ofertą, przed podpisaniem możesz ją korygować w nieskończoność , w tym przypadku zwiększenie masy może mieć coś do powiedzenia, ale to sam jeszcze testuję, na razie jest podgląd oceny oferty i wszystko widać ile dostaniesz

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2016-12-02 15:05:45

Zgłoś nadużycie

Zgadza się nie trzeba maxa z tym że niemoże dać więcej m3

niż ma zwyczaj kupiecki w danym nadleśnictwie danego sortymentu gdyż punktacja wtedy leci na łeb na szyję

szu [57]Odpowiedz na ten wątek2016-12-02 16:51:23

Zgłoś nadużycie

kontrole

Straż LP przeprowadzi kontrole wszystkich punktów przerobu, pewnie przy okazji przetrzepie wszystko

halina [38]Odpowiedz na ten wątek2016-12-02 16:57:19

Zgłoś nadużycie

Pan Dominik Jabłoński.

Witam serdecznie. Man pytanie do pana Dominika Jabłońskiego.
Czy istnieją podstawy prawne do tego co zrobił Pan Dyrektor Konrad Tomaszewski wyrzucając historię zakupów drewna na asygnaty , sięgającą trzech lat wstecz?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Leszek. [4]Odpowiedz na ten wątek2016-12-03 15:25:46

Zgłoś nadużycie

Tęższe głowy niż moja od kilku lat zastanawiają się czy dyrektor ...

generalny Lasów Państwowych może regulować zasady sprzedaży drewna, czy też czyni to bezprawnie. Obecny dyrektor "podstawy prawa" do ich ustalania wykłada w nowym zarządzeniu. O tym czy te "podstawy" są zasadne czy nie musiałby się wypowiedzieć pewnie sąd. Wniosek taki jakiś czas temu składał OZPPD, niestety według mojej wiedzy został on zablokowany przez Ministerstwo Środowiska, które wykorzystało w tym celu kruczki prawa administracyjnego (nie udzieliło formalnie poprawnej odpowiedzi).

Zakładając, że dyrektor generalny ma prawo ustalać zasady sprzedaży, to z mojego punktu widzenia mógł odmówić uznania historii zakupów z puli detalicznej. Ma to logiczny sens - pula ta nie jest przeznaczona dla przedsiębiorców, więc zakupy z niej nie budują historii pozwalającej na kupno drewna z puli indywidualnej. Najkrótsza droga do wyjaśnienia tej konkretnej sytuacji to prawdopodobnie skierowanie wniosku do UOKiK

Moje wątpliwości budzą natomiast inne zapisy nowych zasad sprzedaży drewna. M.in. tzw "mocowanie" dyrektorów regionalnych i dyrektora generalnego do sprzedaży drewna. W ustawie o lasach zapisane jest jasno, że to Nadleśniczy prowadzi samodzielnie gospodarkę leśną w nadleśnictwie na podstawie planu urządzenia lasu oraz odpowiada za stan lasu, oraz reprezentuje Skarb Państwa w stosunkach cywilnoprawnych, w zakresie swojego działania. Nie wiem na jakiej podstawie Nadleśniczy może zrzec się ustawowych obowiązków lub przekazać je do realizacji komuś innemu.

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2016-12-05 02:07:48

Zgłoś nadużycie

O co chodzi z tym terminem płatności?? Trzeba zabezpieczenia?

Marcin.K [3]Odpowiedz na ten wątek2016-12-04 19:12:03

Zgłoś nadużycie

Potencjalny wynik PLD

Mam pytania rubryka POTENCJALNY WYNIK mowi jaką masę otrzymam?
Co w przypadku gdy obłożenie wynosi 70% bez mojej oferty a z moją ofertą 85%?
surowiec cały nie zostaje sprzedany bedą z tego względu korekty za położenie geograficzne /zw kupiecki oraz cenę? Chodzi mi tylko o taki przypadek gdy jest nadwyżka surowca na sprzedaż.
Pozdrawiam

zxzxz [2]Odpowiedz na ten wątek2016-12-05 14:41:54

Zgłoś nadużycie

Sciema

Przedłużenie terminu podpisania umów to kolejny ukłon dla dużych firm , które dostały dodatkowy czas na dokonanie korekt przesunięć po złożeniu wszystkich ofert.Ten konkurs to cyrk i kpina z ludzi.

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2016-12-06 07:26:29

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA