DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Mokra tarcica Dębowa

Mokra tarcica Dębowa [1]

Witam wszystkich tartaczników. Mam kilka pytań odnośnie tarcicy dębowej.Od kilku lat zajmuje się tylko produkcją więźb dachowych, do których jak łatwo się domyślić, stosuję głównie drewno iglaste, stąd też temat przecierania drewna liściastego jest mi póki co nieco obcy,a że zastanawiam się nad jego przecieraniem, dlatego też chciałbym uzyskać od was kilka cennych informacji.Ma wszystkie potrzebne obrabiarki, do produkcji mokrej tarcicy dębowej ( Traki taśmowe, ramowe itp.)Jeśli chodzi o dostępność surowca, ( wiem,że w Polsce jego zasobność jest dość ograniczona) znalazłem firmę, która jest w stanie dostarczyć surowiec ( ponoć w dość dobrej jakości) w cenie 1000-1150zł/m3 netto.Moje pytania są następujące ( Mam na myśli tylko tarcice dębową,mokrą i NIEOBRZYNANĄ):1.Jakie grubość i długości najlepiej produkować, jeśli nie szykujemy tarcicy specjalnie pod klienta, tylko np. jako zapasy, do późniejszej sprzedaży?2.Jaka jest średnia cena 1m3 tarcicy mokrej w klasie mix, 1 , 2 i 3 ?3.Sprawa zbytu. Krótko, jest popyt czy nie?4.Kwestia wydajności kłód. Ile mniej więcej da się z jednej wyciągnąć, 60 70%? 5. Dla osób które w tym siedzą. Czy jest sens w to w ogóle wchodzić, czy jak wszędzie, trzeba się nakombinować aby było to opłacalne i rentowne?Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Runner25 [9]Odpowiedz na ten wątek2016-09-27 18:58:56

Zgłoś nadużycie

j/w

Witam. Proponuję abyś skontaktował się firmami prod;parkiety,mozaiki,klejonki,wykładziny podłogowe.Przyślą programy. Jakto zdobędziesz i sie zapoznasz,to może podyskutujemy.

jacek [19]Odpowiedz na ten wątek2016-10-16 19:23:19

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA