Narazie dużo plotek
We wrześniu ma się ponoć wyjaśnić czy będą zmiany. Ale pewnie będę
tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-08-28 15:36:13
w skrócie...
Uczestnicy Komisji Leśno-Drzewnej otrzymali 23.08. kolejny projekt nowego zarządzenia (powieść - 36 stron).
Wg. tego projektu sprzedaż drewna będzie odbywać się tylko na portalu i na e-drewnie. Systemu ma już nie być!
Drewno ma być przydzielane kupującym na portalu wg. trzech kryteriów: Cena (proponowana, odmowy i górna), lokalizacja (odległość do miejsca przerobu), zwyczaj handlowy (z nadleśnictwami).
W portalu będzie można zakupić drewno aż do 100% masy historii z 1, lub średniorocznie 2 z 3, lub 3 lat - do wyboru, lecz nie będzie już możliwości dokupić brakującej masy w systemie... pozostaje tylko e-drewno :)
Następne spotkanie komisji jest pod koniec września... przed tym terminem na pewno nie będzie żadnych ogłoszeń. Nie pozostanie wtedy zbyt dużo czasu, by się zapoznać z nowymi warunkami zakupu - taki chyba jest cel.
Podsumowując można powiedzieć, że o tym kto, ile i za ile drewna otrzyma, decydować będą tylko LP.
Poszukajcie sobie w necie artykułu z 28. kwietnia tego roku: "gra o drewno" - mniej więcej wszystko się powoli potwierdza.
kornik [22]Odpowiedz na ten wątek2016-09-01 14:30:52
nowe zasady kiedy?
znowu trzymają nas w niepewności
tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-10-09 16:32:05
fakt
czy ktokolwiek z Was czytał projekt nowych zasad? - zastanawiam się dlaczego nikt się temu nie przygląda bliżej, bo czegoś TAKIEGO nie czytałem od lat.
Jeżeli sprzedaż drewna przez organizację, która naszymi lasami zarządza ma tak wyglądać to w tym kraju szykują się niezłe emocje.
Leo Wrinks [17]Odpowiedz na ten wątek2016-10-24 09:04:46
projekt nowych zasad
Tak, czytałam wersję z połowy września - miała około 50 stron. Bardzo ciekawa lektura aż mi włosy stanęły dęba na głowie. Ta z końca września podobno już ponad 70.
gosia-n [10]Odpowiedz na ten wątek2016-10-24 19:03:34
gleba
wszystko jest już na stronie portalu
Obecny system sprzedaży to jak sądzę coś a la 500+ tylko że dla polskich tartaczników i dodatkowo absurdalna kontrola nad handlem drewnem.
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem...Świat nie widział!
Czekam tylko na dodatkowe kryterium np. zaznacz na mapie, w którym kościele byłeś na spowiedzi oraz załącz testy dna, że jesteś Polakiem - będą dodatkowe punkty = kupisz drewno!
Wrinks [192]Odpowiedz na ten wątek2016-10-26 14:48:08
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.