DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
nowy pld...

nowy pld... [8]

ktoś coś słyszał???

niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2016-07-17 10:49:09

Zgłoś nadużycie

Narazie dużo plotek

We wrześniu ma się ponoć wyjaśnić czy będą zmiany. Ale pewnie będę

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-08-28 15:36:13

Zgłoś nadużycie

w skrócie...

Uczestnicy Komisji Leśno-Drzewnej otrzymali 23.08. kolejny projekt nowego zarządzenia (powieść - 36 stron).

Wg. tego projektu sprzedaż drewna będzie odbywać się tylko na portalu i na e-drewnie. Systemu ma już nie być!

Drewno ma być przydzielane kupującym na portalu wg. trzech kryteriów: Cena (proponowana, odmowy i górna), lokalizacja (odległość do miejsca przerobu), zwyczaj handlowy (z nadleśnictwami).

W portalu będzie można zakupić drewno aż do 100% masy historii z 1, lub średniorocznie 2 z 3, lub 3 lat - do wyboru, lecz nie będzie już możliwości dokupić brakującej masy w systemie... pozostaje tylko e-drewno :)

Następne spotkanie komisji jest pod koniec września... przed tym terminem na pewno nie będzie żadnych ogłoszeń. Nie pozostanie wtedy zbyt dużo czasu, by się zapoznać z nowymi warunkami zakupu - taki chyba jest cel.

Podsumowując można powiedzieć, że o tym kto, ile i za ile drewna otrzyma, decydować będą tylko LP.

Poszukajcie sobie w necie artykułu z 28. kwietnia tego roku: "gra o drewno" - mniej więcej wszystko się powoli potwierdza.

kornik [22]Odpowiedz na ten wątek2016-09-01 14:30:52

Zgłoś nadużycie

nowe zasady kiedy?

znowu trzymają nas w niepewności

tartaczek [196]Odpowiedz na ten wątek2016-10-09 16:32:05

Zgłoś nadużycie

jak zwykle nas wydymają

Snake [88]Odpowiedz na ten wątek2016-10-18 14:30:58

Zgłoś nadużycie

fakt

czy ktokolwiek z Was czytał projekt nowych zasad? - zastanawiam się dlaczego nikt się temu nie przygląda bliżej, bo czegoś TAKIEGO nie czytałem od lat.

Jeżeli sprzedaż drewna przez organizację, która naszymi lasami zarządza ma tak wyglądać to w tym kraju szykują się niezłe emocje.

Leo Wrinks [17]Odpowiedz na ten wątek2016-10-24 09:04:46

Zgłoś nadużycie

projekt nowych zasad

Tak, czytałam wersję z połowy września - miała około 50 stron. Bardzo ciekawa lektura aż mi włosy stanęły dęba na głowie. Ta z końca września podobno już ponad 70.

gosia-n [10]Odpowiedz na ten wątek2016-10-24 19:03:34

Zgłoś nadużycie

a...

gdzie można ściągnąć projekt???,

niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2016-10-24 19:44:05

Zgłoś nadużycie

gleba

wszystko jest już na stronie portalu

Obecny system sprzedaży to jak sądzę coś a la 500+ tylko że dla polskich tartaczników i dodatkowo absurdalna kontrola nad handlem drewnem.

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem...Świat nie widział!
Czekam tylko na dodatkowe kryterium np. zaznacz na mapie, w którym kościele byłeś na spowiedzi oraz załącz testy dna, że jesteś Polakiem - będą dodatkowe punkty = kupisz drewno!

Wrinks [192]Odpowiedz na ten wątek2016-10-26 14:48:08

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA