DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
TRAK SZEROKOTASMOWY

TRAK SZEROKOTASMOWY [15]

Witam Jakie tasmy polecacie i gdzie je kupic

tartak [6]Odpowiedz na ten wątek2016-02-22 22:12:35

Zgłoś nadużycie

Jaki wymiar piły potrzebujesz

tartacznik [3]Odpowiedz na ten wątek2016-02-23 10:28:43

Zgłoś nadużycie

zainteresowany

Witam,podpinam się pod temat. Też jestem zainteresowany szerokimi taśmami stelitowanymi. Szerokość taśmy 10 cm długość 6,40m.

Marcin [28]Odpowiedz na ten wątek2016-02-25 20:15:47

Zgłoś nadużycie

Polecam

Polecam piły taśmowe stelitowane firmy QSGS Technology. Piły dobierane indywidualnie konkretnie do urządzenia na którym mają pracować Piły zawsze profesjonalnie przygotowane u mnie wytrzymują 24-27 ostrzeń borazonem i do serwisu, 4 stelitowania wytrzymuje korpus.

Kamil [4]Odpowiedz na ten wątek2016-03-06 11:05:51

Zgłoś nadużycie

Witam

Tez mam pytanie jakie taśmy polecacie szerokie stelitowane 14 cm jaki producent produkuje porządne taśmy? Ponieważ problem tkwi w tym ze u mnie piły nowe pękają albo falują jak się trafi dobra piła to rznie pięknie ale za to popeka zaraz a jak się trafia takie co nie pękają to zaś faluja a u mnie trak nie stoi tylko musi ciąć szybko i ładnie. I właśnie nwm z jakiego powodu pękają czy to przez złe wyprodukowanie bo nwm jak robić żeby nie pekaly bo szkoda pił ponieważ potniemy na nowej parę dni i złom. A to się nie kalkuluje.

SebTrakDrew [4]Odpowiedz na ten wątek2016-03-07 10:37:48

Zgłoś nadużycie

Pękanie pił

możemy sie tym zajac osiagajac 16h pracy pił bez ostrzenia dla sosny, proszę podać nastepujace dane : producent i typ traka, srednice kół w mm, obroty kół w m/min bądź prędkość piły w m/sek (z DTR traka to podstawowe dane producenta), profil koła, kiedy były szlifowane koła, jak często wymieniacie ślizgi, intensywność smarowania kół, stan filców i zgarniaków kół, naciąg pił, równoległodpść piły do kierunku cięcia czy była sprawdzana ?
http://youtu.be/S1Bv9TMqiSc - Film cięcie dęba 60 m/min przy 43 m/sek pila 206-1,47

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-04-08 02:29:42

Zgłoś nadużycie

Wravor 1200

Ten trak taśmowy to wravor 1200 średnica kół to 1200mm powiem Panu ze trak wymieniam za parę dni na nowego wravor WRC 1150 AC. Tam jest skośne cięcie i zobaczymy jak będą się piły tam zachowywać. A (Vl [5]) jesteście producentem pił jeżeli tak to poprosił bym o namiary.

SebTrakDrew [4]Odpowiedz na ten wątek2016-04-17 06:59:29

Zgłoś nadużycie

V-Titanium

(***) 40 letnie doświadczenie, wynalazca pił stellitowanych uruchomił serwis w Polsce,
do 16h non stop bez ostrzenia przy dokładności do 1 mm i posuwach 40-85 m/min
nie mamy doświadczenia z trakami WRAWOR stad wymagana próba (***), sa dwa systemy mobilna głowica lub mobilna kłoda (wózek) ta druga konstrukcja jest sztywniejsza tzn większy posuw większa dokładność, widziałem ten trak ze skośna głowica mam porównanie klienta do starych poziomych boggli z mobilnym wózkiem !

Post edytowany przez Administratora
Przypominamy, że na Forum dyskutujemy i pomagamy rozwiązać problemy. W sprawie reklamy w portalu Drewno.pl informacji można zasięgnąć np. tutaj: Reklama - Drewno.pl >>>

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-04-17 11:16:55

Zgłoś nadużycie

Piły pękające

A jeszcze się zapytam czy przy takim cięciu jak na filmie to nie pękają ani nie falują?

SebTrakDrew [4]Odpowiedz na ten wątek2016-04-17 07:03:26

Zgłoś nadużycie

Pękanie pił

ok 3% tzn 3 na 100 moze pęknąć dokładność 0,4 mm zalecamy zdejmować przy pływaniu powyżej 1 mm

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-04-17 11:19:58

Zgłoś nadużycie

Piły pękające

A mam pytanie czy jest to możliwe ze pękają od wywijania pił? Ponieważ mam cięcie w przeciwnym kierunku do ostrzarki i za każdym razem przed wiwijaniem musimy wywinąć piłę i wtedy są naprężenia. Proszę o Odpowiedź

SebTrakDrew [4]Odpowiedz na ten wątek2016-04-20 20:32:21

Zgłoś nadużycie

pękanie pił szerokotaśmowych

przewijanie pił z lewych na prawe nie ma żadnego znaczenia na ich pękanie, przyczyny to głównie : ostrzenie, walcowanie, przekoszenie kół traka, nierównoległość ślizgów do kierunku cięcia, bicie osiowe/promieniowe kół, sztywność głowicy itp ..... (niestety mobilne głowice nie należą do stabilnych, głowica statyczna a kłoda mobilne - takie rozwiązania mają traki przemysłowe) pozdrawiam

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-04-21 10:18:48

Zgłoś nadużycie

Wravor

Witam mam pytanie czy robicie tez piły szerokotasmowe 14 cm do trakow WRAVOR

Wravor [2]Odpowiedz na ten wątek2016-05-13 09:19:51

Zgłoś nadużycie

Pily szerokotaśmowe

Jesteśmy producentem pił szerokotaśmowych 80-360 mm stellitowanych p12, hss, pm, hm w zależności od drewna i przedewszystkim sztywności maszyny

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-05-14 08:30:24

Zgłoś nadużycie

Wravor

Ponieważ mam nowego wravor WRC 1150AC i nowe piły ze Słoweni stelitowane i nówka rznie pięknie a już po paru przeostrzeniach faluje. I mnie to zastanawia co jest nie tak. Stellitu jest jeszcze dużo.

Wrc1150ac [2]Odpowiedz na ten wątek2016-05-13 09:36:35

Zgłoś nadużycie

pękanie pił

Jest taka zasada zanim kupisz trak taśmowy :
1- kup korowarkę
2- kup ostrzarkę najlepiej ta na ktorej pily sa produkowane
To pila decyduje o wydajności traka nie odwrotnie a pila potrzebuje serwisu
Ale ostrzenie to nie wszystko serwis pily to 4 operacje które muszą być spełnione, pomijanie tych operacji to oszukiwanie samego siebie, nasze pily produkują w 2 zmiany tyle ile inni potrzebują 3 zmiany !

VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-05-14 18:05:01

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA