Drewno S2B w balach [4]
Witam chciałbym się zapytać jaki jest to jakość drewna dębowego. Czy po przetarciu można otrzymać coś sensownego czy nie ma to sensu ?? Średnica minimalna tych bali to 20cm.Pozdrawiam i liczę na odpowiedź
Paweł [3]Odpowiedz na ten wątek2016-02-07 11:50:46
S2b
Norma mówi, że s2b_GK to drewno od 14-25cm średnicy. Jak masz szczęście albo leśniczy się postara to dostaniesz drewno grubsze czyli powyżej 20cm bez górnego ograniczenia.
Sens jest przecierać drewno +25cm.
gosia-n [10]Odpowiedz na ten wątek2016-02-07 19:16:39
dbs2b
ciężko o ładny materiał w dębie s2b, jak gładki wałek to krzywy jak prosty to cienki, jak gruby prosty to sękaty, jak gruby prosty i gładki to ma spękania okółkowe a że robią to firmy zewnętrzne dla LP to często z braku chęci/sił wrzucą s2a do s2b i niech klient się martwi. Szkoda kasy i czasu na wątpliwy efekt.
Marcinez [13]Odpowiedz na ten wątek2016-03-14 20:16:56
dbS2b
Panowie mam takie pytanie zwiazane z debem zajmuje sie drewnem kominkowym i przerabiam takze deba
Janek [18]Odpowiedz na ten wątek2016-03-17 19:19:09
Trak Lignuma 700hk vs. Wirexa CZ-1/ZM
witam, czy któryś z kolegów miał do czynienia z tym trakiem?
Docelowo przetarcie kłód drewna twardego bk/db o grubości często przekraczającej 70cm+
W cenie do 70tys mam silnik 15kW, pełną hydraulikę i miernik grubości cięcia. Dodatkowo krzesełko:) z odwróconym do operatora sterowaniem hydrauliki.
Patrzyłem też na wirexa CZ-1/ZM w tej cenie i wyposażeniu ale tam ograniczeni ramy a kłody często bardzo grube i nie chcę mieć problemów z napływami w odziomkach...lub trochę droższa wersja BIG?…
Patrzyłem po używkach ale te nasze polskie maszyny to już wyglądają jak by na polu stały 10 lat -zardzewiałe, pospawane, porozwalane:)…
piszcie śmiało chętnie posłucham każdej wypowiedzi.
Marcinez [13]Odpowiedz na ten wątek2016-03-14 20:37:21
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.