DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Drewno S2B w balach

Drewno S2B w balach [4]

Witam chciałbym się zapytać jaki jest to jakość drewna dębowego. Czy po przetarciu można otrzymać coś sensownego czy nie ma to sensu ?? Średnica minimalna tych bali to 20cm.Pozdrawiam i liczę na odpowiedź

Paweł [3]Odpowiedz na ten wątek2016-02-07 11:50:46

Zgłoś nadużycie

S2b

Norma mówi, że s2b_GK to drewno od 14-25cm średnicy. Jak masz szczęście albo leśniczy się postara to dostaniesz drewno grubsze czyli powyżej 20cm bez górnego ograniczenia.
Sens jest przecierać drewno +25cm.

gosia-n [10]Odpowiedz na ten wątek2016-02-07 19:16:39

Zgłoś nadużycie

dbs2b

ciężko o ładny materiał w dębie s2b, jak gładki wałek to krzywy jak prosty to cienki, jak gruby prosty to sękaty, jak gruby prosty i gładki to ma spękania okółkowe a że robią to firmy zewnętrzne dla LP to często z braku chęci/sił wrzucą s2a do s2b i niech klient się martwi. Szkoda kasy i czasu na wątpliwy efekt.

Marcinez [13]Odpowiedz na ten wątek2016-03-14 20:16:56

Zgłoś nadużycie

dbS2b

Panowie mam takie pytanie zwiazane z debem zajmuje sie drewnem kominkowym i przerabiam takze deba

Janek [18]Odpowiedz na ten wątek2016-03-17 19:19:09

Zgłoś nadużycie

Trak Lignuma 700hk vs. Wirexa CZ-1/ZM

witam, czy któryś z kolegów miał do czynienia z tym trakiem?

Docelowo przetarcie kłód drewna twardego bk/db o grubości często przekraczającej 70cm+

W cenie do 70tys mam silnik 15kW, pełną hydraulikę i miernik grubości cięcia. Dodatkowo krzesełko:) z odwróconym do operatora sterowaniem hydrauliki.

Patrzyłem też na wirexa CZ-1/ZM w tej cenie i wyposażeniu ale tam ograniczeni ramy a kłody często bardzo grube i nie chcę mieć problemów z napływami w odziomkach...lub trochę droższa wersja BIG?…

Patrzyłem po używkach ale te nasze polskie maszyny to już wyglądają jak by na polu stały 10 lat -zardzewiałe, pospawane, porozwalane:)…

piszcie śmiało chętnie posłucham każdej wypowiedzi.

Marcinez [13]Odpowiedz na ten wątek2016-03-14 20:37:21

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA