Jak sie zabezpieczyc przed szkodnikami [1]
Witam, kazda swoja konstrukcje drewniana odpowiednio inpregnuje i zabezpieczam. Od lat nie mam problemu ze szkodnikami.Mam w tej chwili w ogrodku porzadny sztapel siedmiometrowych kantowek (krawedziakow) z ktorych kiedys planuje zrobic nowy dach. Sa ladnie poukladane ale ze wzgledu na brak czasu i przynajmniej drugiej pary rak do pomocy, nie jestem w stanie ich zaimpregnowac.Czy ktos ma jakis sposob na zabezpieczenie przed szkodnikamu wielkiej kupy siedmiometrowych kantowek za jednym zamachem (bez ruszania pojedynczych belek)?Jakas trucizna w proszku?Moze ogolne opryskanie ktore nie bedzie musialo dojsc do kazdej scianki?Ogolnie cos co zabezpieczy drewno, zabije wszystkie ewentualne szkodniki i nie bedzie wymagac ruszania kantowek.Z gory dziekuje za pomoc
semmac [5]Odpowiedz na ten wątek2009-08-29 23:47:48
Proszę przeczytać mój art. dotyczacy konserwacji i suszenia tarcicy na ...
wolnym powietrzu, ktory jest umieszczony na tym portalu. Jeżeli Pan wykonał te prace jak należy, to powinno wystarczyć, jednak to nie zastapi impregnacji chemicznej !
Zbigniew Gęsiński [8]Odpowiedz na ten wątek2009-08-31 23:42:47
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.