buk s2b [7]
Witam wrzystkich i mam zapytanie. Mam drewno s2b buk , co można z niego zrobić aby zarobić.
tomasz [23]Odpowiedz na ten wątek2014-02-11 18:56:25
wykałaczki
To jest prawdziwy Polak, przez duże " p " . Pomoc taka jakiej się spodziewałem. Pozdrawiam.
tomasz [23]Odpowiedz na ten wątek2014-02-13 13:54:55
No i nie
Musisz posiadać suszarni bo towar po 3 dniach jest suchy.
lolo [38]Odpowiedz na ten wątek2014-02-13 09:09:37
Hej, w zależności od parku maszynowego jaki posiadasz i jakości surowca ...
możesz przerobić te drewno na kilka sposobów. Jeśli drewno jest ładne i grube długości 2.5m możesz je pociąć w deskę , jeśl surowiec jest kiepski i krótki to trzeba się pobawić w wycinanie i możesz wyciąć fryzy pod konkretnego kontrahenta, kontrahent jest tu słowem kluczem nie możesz sobie nawycinać co popadnie tylko musisz zrobić tę deskę czy fryza pod konkretnego klienta Ale jeśli masz niewiele wspólnego z branżą drzewną to lepiej chyba póścić to w opał .
Ile tego masz i gdzie jesteś zlokalizowany?
Radek [62]Odpowiedz na ten wątek2014-02-16 18:40:33
RADEK
MASZ RACJE ALE WIESZ JAK JEST Z BUKIEM ,ILE JEST ODPADU, SAM PRÓBOWAŁEM I NAPRAWDE NA FRYZACH WYSZŁEM NA LEKKIM PLUSIE PO PRZEROBIENIU 56M3,LEPIEJ SPRZEDAĆ NA OPAŁ!!!!
GATER [27]Odpowiedz na ten wątek2014-02-16 21:29:58
Tomasz
Witam, pochodze z okolic Łodzi i mam tego sporo i buka i dęba , maszyny to nie kłopot, na tę chwile sprzedaje opał ale szkoda na takim drewnie tak mało zarabiać. Szukam pomysłu albo odbiorcy z pomysłem. Jeśli przecierać na deske to jaki wymiar jest najbardziej poszukiwany ? Pozdrawiam.
tomasz [23]Odpowiedz na ten wątek2014-02-17 11:54:51
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.