DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Piły bimetalowe czy zwykłe

Piły bimetalowe czy zwykłe [2]

Witam wszystkich. Posiadam trak taśmowy na piły 35mm. Ostatnio dostałem propozycję przetarcia sporej ilości dębu. Proszę o opinie jakie piły spisują się tutaj najlepiej pod wzgledem jakosci i ekonomiczności.

terex [3]Odpowiedz na ten wątek2014-02-09 14:00:49

Zgłoś nadużycie

podobnie jak tobie wydawało mi się że piły bimetalowe są jakimś magicznym ...

sposobem na zaoszczędzenie czasu i pieniędzy. Próbowałem pił bimetalowych bahco i pilousa , bardzo chciałem uwierzyć że będą one ułatwiały mi życie - tak się jednak nie stało. Historie o tym że możesz na nich ciąć 2-3 a nawet 4 godziny możesz sobie włożyć między bajki. Ja tnę tylko buka i sporadycznie dęba , na tych gatunkach te piły mi się nie sprawdziły , być może na sośnie pojedziesz 3 godziny ale szczerzę wątpie. Prosto po wyjęciu z paczki po godzinie cięcia już coś było nie tak przy drugiej godzinie masakra , a po 24h odpoczynku cieło dokładnie tak samo jak po dwóch godzinach cięcia czyli "fale dunaju". Fakt że jechałem bardzo gruby surowiec (wszystko powyżej 60cm) i do tego był zmarźnięty ale gdy założyłem stare wyjechane W-Mki problem znikł . Osobiście polecam ci na dęba użyć piłek 7/34 WM , lub 4/32 doublehard woodmizera. Powodzenia

Radek [62]Odpowiedz na ten wątek2014-02-10 15:46:01

Zgłoś nadużycie

Witam ja używam pił bimetalicznych i jestem zadowolony moim zdanie nie ma ...

porównania z taśmami zwykłymi przy dębie Miałem podobny problem jak kolega Radek przy tasmach 35 0.9 grubości teraz przecieram na 1.1 grubości i jestem zadowolony tylko nowe taśmy używam max 2 godziny 2-3 razy potem po naostrzeniu i rozwiedzeniu 3-4 godziny 2-4 raz bez ostrzenia.

filip [7]Odpowiedz na ten wątek2014-02-17 15:22:10

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA