Czy warto kupić trak na pilarkę łańcuchową Logosol [6]
Mam trochę własnego lasu, chciałbym mięć możliwość przecierania drewna na deski. Czy warto kupić w tym celu trak na pilarkę łańcuchową firmy Logosol? Bardzo proszę o opinie osoby, które używają takie urządzenie.
Krzysztof [4]Odpowiedz na ten wątek2014-01-31 14:23:17
PS
Mam już pilarkę Stihl więc musiałbym, dokupić tylko urządzenie prowadzące.
Krzysztof [4]Odpowiedz na ten wątek2014-01-31 14:25:12
Tak jak najbardziej.
Czy Ty na głowę upadłeś Chłopie.
EDZ. [2]Odpowiedz na ten wątek2014-01-31 20:44:13
kiedyś...
też się nad tym zastanawiałem gdy chciałem ciąć drewno na palety pod drewno kominkowe dla swojej firmy. Ale gdy policzyłem to ZADNA opłacalność, no chyba że dodatkowo chcesz "zarabiać" na trocinach. Policz że na sam rzaz potrzeba 0,6cm drewna, a to sama strata nie mówiąc o obecnych cenach drewna. jeśli chcesz koniecznie sprzęt tej firmy to weź pod uwagę oferowany przez nich trak taśmowy, ale nie wiem jak z cenami. W zależności w jakich okolicach mieszkasz poważnie rozważ sprzedaż drewna okrągłego. Pzdr.
niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2014-01-31 21:34:07
Ale ja chcę ciąć deski dla siebie, nie na sprzedaż. Normalnie muszę ...
zawieźć drewno do tartaku i zlecić przetarcie, potem jeszcze przywieźć do siebie. Dlatego chcę poznać opinię kogoś kto używa takiego urządzenia.
Krzysztof [4]Odpowiedz na ten wątek2014-02-02 11:30:25
To i tak będzie taniej!
Jak chcesz się piwa napić , to browaru nie kupujesz !
Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2014-02-02 17:22:36
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.