Ale numer ....... [6]
Dopiero teraz zorientowałem się , że LP przygotowały pułapkę w licytacji e-drewno pod pozorem ułatwienia nam w niej uczestnictwa.
Podajemy limit do jakiej chcemy kupić i np. przy cenie 150 zł wywoławczej ustawiamy na 200 zł
I tak zrobi jeszcze kilku uczestników , to od razu system wystawi nam cenę 200 zł.
LUDZIE PILNUJCIE AUKCJI I NIE PISZCIE CEN KSIĘŻYCOWYCH. KUPIMY TANIEJ !!!!!!!!!
ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2013-11-12 16:33:19
Pułapkę?
Jaka pułapka? Kupował Pan coś kiedyś za pośrednictwem allegro?
CO do zmian - wróciło to co było do 2012 roku. Tak na prawdę, to kosmetyczna zmiana, która nic nie wnosi.
Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2013-11-12 17:16:40
Jest to automat znany m.in. z Allegro. Jak każde urządzenie dające komfort - ...
w tym przypadku luksus nie siedzenia non-stop przed monitorem podczas licytacji - kosztuje. Nie doszukiwałbym się w tym pułapki, po prostu trzeba wiedzieć za ile chcę lub mogę kupić. Jeśli ustawiam 200 zł za kubik to znaczy, że przeanalizowałem sytuację i jest to cena, którą mogę przyjąć. I jest tu obojętne czy licytację wykona za mnie automat czy będę siedział z konkurentem i przebijał się po złotówce.
O tym, że cen w licytacjach nie należy ustawiać z kapelusza mówię od dawna, niestety tak podczas przetargów publicznych, jak i internetowych psychika działa podobnie jak podczas gier hazardowych. Mimo, że wiemy jakiego poziomu ceny nie powinniśmy przekroczyć, podbijamy jeszcze o pięć złotych o złotówkę, a może tamtemu nerwy wysiądą, a co mi będzie chłopek roztropek podskakiwał, itp. To kosztuje.
Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2013-11-12 18:34:04
żadna pułapka;;;;;
to nie jest żadna pułapka to jest udogodnienie, tylko trzeba to rozsądnie ustawić , przecież możesz sobie założyć dowolną ilość wariantów, któryś zaskoczy i nie od razu cena na maxa za 30m3! taką symulację daje ci system szkoleniowy e-drewno, poćwicz sobie!
kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2013-11-12 19:02:32
To powiedz mi
dlaczego nie udogodnią PLD ???
Jak wybierasz RDLP to masz listę wszystkich nadlesnictw , a powinny wczytac się tylko przynależne temu RDLP.
Jak wybierasz nadlesnictwo to cała lista sortymentu..... eee szkoda gadac !
A właśnie że to pułapka , będę sie upierał dalej.
Jak tacy dobrzy dla nas niech lepiej poprawią PLD
ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2013-11-12 19:44:57
zawsze można zgłosić potrzebe modyfikacji jak dotąd nikt nie zgłaszał..
a idea jest taka że:
wyszukiwarka ofert sprzedaży nie wymusza kolejności postępowania: rdlp -nadleśnictwo - ghg, mozna wybrać dowoną daną mozna szukać np. tylko po ghg
tylko po nadlesnictwach i tylko po rdlpach.
Na ogół mniejszy klient kupuje w nadleśnictwie ale nie musi znać jaka to rdLP. Większy kupuje sortyment wiec wybiera ghg + ewentualnie rdLP która go inetresuje tym samym pole nadleśnictwo jest mu często zbędne.
Wyierając naldeśnictwo nie ma konieczności ograniczać GHG bo jest juz ich niewiele a często klient nawet niewie czy obok W_standard So nie ma czasem WC0 12 SO czy kłód sosnowych dając wiec filtr na nadlesnictwo + GHG sam siebie ogranicza... i tak dalej temat znany dyskutowany i wydaje się że rozwiazany w sposób właściwy.
oz [14]Odpowiedz na ten wątek2013-11-13 09:26:56
Potrzeba modyfikacji tli się od 2010 roku.
Wtedy jednak panowało przekonanie, że odejdziemy od PLD w ogóle - co uważam za słuszny trop. Jednak pozostało i konieczne jest jego unowocześnienie. Co prawdo co roku jakaś kosmetyka ma miejsce, ale ja nie mogę przeżyć, że z poziomu lokalnego admina umowy, które nie zostały podpisane przez kontrahenta widnieją jako NIEPODPIASANE. Już 2 razy to zgłaszałem- to tylko literówka - chyba łatwo to poprawić:)
Dobrą rzeczą byłaby mapka - gdy licytuje się w Nadleśnictwie czy RDLP mógłby się pojawić odnośnik do mapki, która pokazuje, gdzie dane n-ctwo się znajduje i jaki ma zasięg.
Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2013-11-13 20:49:05
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.