DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
frezarka dla amatora

frezarka dla amatora [11]

Witam,

Jestem na kupnie małej frezarki dla amatora, chodzi o przydomowy hobbistyczny warszta Szukalam juz po necie i znalazłam pare propozycji ale chcialem tutaj jeszcze zapytać czy móglby mi ktos cos polecić? Tylko jakis lepszy sprzet, chinczyzna nie wchodzi w gre dzieki :)

Zaciekawiona [8]Odpowiedz na ten wątek2013-10-13 12:32:20

Zgłoś nadużycie

żadnych propozycji? myśłalam że ktos bedzię mial jakiś pomysł

Zaciekawiona [8]Odpowiedz na ten wątek2013-10-29 11:09:07

Zgłoś nadużycie

mam doświadczenie z pilarko-frezarką

Mam pozytywne doświadczenia z pilarko-frezarką felder hammer. Kupiłem ją sześć miesięcy temu i mogę ją polecić. Jak na mój gust może ją obsługiwać amator. Wiele złego nie można tu zrobić. Z drugiej strony mała to ona nie jest. Z małych jest także niezła CNC biurkowa DIY. Tą znam jednak tylko z opowiadań.

ŁukaszMaj [5]Odpowiedz na ten wątek2013-11-15 18:07:21

Zgłoś nadużycie

A jaki model konkretnie? Też się nad hammerem zastanawialam ale póki co ...

porównuje ceny i sie rozgladam, a ta druga marka? Coś więcej? nic mi nie mówi..

Zaciekawiona [8]Odpowiedz na ten wątek2013-11-18 16:26:55

Zgłoś nadużycie

CNC biurkowa DIY

Jak już wspomniałem znam tę CNC tylko z opowiadań. Można ją podobno bardzo łatwo rozbudować i automatycznie dostosować do własnych potrzeb. Naturalnie trzeba mieć już na ten temat jakieś pojęcie, ale jeśli już obsługuje się daną maszynę przez jakiś czas, to i wie się o niej to i owo. Może przyda cię się ten link http://majsterkowo.pl/forum/frezarka-cnc-biurkowa-diy-t1245.html no i wideo http://www.youtube.com/watch?v=l0INJoc-nXM .

ŁukaszMaj [5]Odpowiedz na ten wątek2013-11-20 14:14:29

Zgłoś nadużycie

Dzięki spojrze sobie tam :) CNC znam tylko z teori jeśli wogóle.. ale ...

ciekawi mnie ten temat, ale pewnie takie urzadzenia są dużo droższe od hammera nie?

Zaciekawiona [8]Odpowiedz na ten wątek2013-11-27 13:05:20

Zgłoś nadużycie

Na pewno

Na pewno. CNC są dostosowane do innych potrzeb aniżeli te hammera. Te ostatnie są raczej dla kogoś zajmującego się stolarką amatorsko. Konkretnych cen nie mogę ci jednak podać, ponieważ na przykład w przypadku firmy felder, do której należy hammer dobrze jest się u nich bezpośrednio doinformować. To samo dotyczy CNC.

ŁukaszMaj [5]Odpowiedz na ten wątek2013-11-30 14:19:00

Zgłoś nadużycie

Frezarka

Mam podobny problem jak autor, szukam czegos dobrego jakościowo a w przystępnej cenie. Polecicie coś konkretnego? w jakich markach sie porozglądać ?

ralex [1]Odpowiedz na ten wątek2016-06-29 14:09:52

Zgłoś nadużycie

jaka frezarka

cześć!!
ja tez jestem amatorem.
ale narzędzi używam profesjonalnych (tak naprawdę to pracuje nimi 2-3 razy w tygodniu, więc to taka zaawansowana "amatorka").
szlifierka kątowa z regulacja obrotów Bosch (niebieska - profesjonalna), wkręrka Dewault, szlifierka kątowa Makita, szlifierka oscylacyjna Skil (to taki tańszy Bosch - jakość tego zielonego).
frezarkę wybierz któregoś z trzech pierwszych producentów. oczywiście Milwaukee czy Metabo to też świetny wybór.
zadowolenie na lata.
ja kątówką Boscha oszlifowalem caly drewniany dom z bala i to w sumie 3 razy (3 różne granulacje papierów), inne narzędzia też "męczę".
pozdrawiam

Robert - brakarz [16]Odpowiedz na ten wątek2016-07-07 11:33:26

Zgłoś nadużycie

jak chodzi o frezarke

to sprawdziłem ostatnio jedna marke i moge śmiało ci ralex polecić - marka Cormak , mają sklep int, wysyłka bardzo szybko, ale nie to najwazniejsze. Maszyna rewelacyjnie działa a cena dośc dobra w porównaniu do innych marek, wg mnie warta rozeznania
kupiłem od nich kilka maszyn w tym frezarke właśnie

alfi [2]Odpowiedz na ten wątek2016-07-13 10:49:01

Zgłoś nadużycie

frezarki

bardzo dobre frezarki znajdziesz w Cormak, mam zaufanie do tej marki

Wpis edytowany przez Administratora

gerard [1]Odpowiedz na ten wątek2016-08-01 18:55:25

Zgłoś nadużycie

no

No cormak ma bardzo dobry sprzęt, ja mam od nich takie coś frezarko-wiertarka zx-7045 b1 i bardzo się dobrze spisuje :)
Wpis edytowany przez Administratora

mexx90 [3]Odpowiedz na ten wątek2016-08-30 13:33:28

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA