Mały tartak duze problemy [6]
Witam,kupilem trak tasmowy wirexa 7.5kw i pare innych potrzebnych,rzeczy i chce nie dlugo ruszyc i teraz problem, bo musze go wprowadzic do ewidencji firmy i tu pojawia sie problem bo nie mam aktu wlasnosci a gospodarstwo podzielone zostalo na 3 czesci. Drugi problem to prad,czy tez sie z niego musze rozliczyc?? licznik jest na babcie ktora nie zyje. dodam iz mam dzialalnosc poza rolnicza F.h.u i chcialbym przerabiac ok. 50m3 miesiecznie a drewno pozyskiwac z lasow gminnych. Czy to wszystko ma sens prosze o opinie
Karol [2]Odpowiedz na ten wątek2013-03-01 16:34:53
A co ma gospodarstwo do wprowadzenia maszyny do ewidencji firmy?
Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2013-03-02 17:23:56
mały
Z tego co widać to jeszcze dużo przed Tobą problemów i porażek, jesteś pewien że sam dasz radę przerobić 50 m mc i sprzedać?
co do grunntu jeśli nie jesteś właścicielem to możesz zrobić umowę dzierżawy z którymś z właścicieli a za prąd nikt Ci się nie każe rozliczać będziesz miał niższe koszty zapłacisz większy podatek dochodowy..:) no i rzecz najważniejsza czy ta instalacja wytrzyma 7,5 kw..a i jeszcze jedno zapytaj sąsiadów czy im się spodoba to Twoje hałasowanie bo jak nie to nie zaczynaj bo szybciej zakończysz ten biznes niż zacząłeś..
robo [1]Odpowiedz na ten wątek2013-03-10 21:07:50
to duzo
50m to dużo. Doprowadź sprawy papierkowe i zobacz, jak kolega Tobie pisał, czy z prądu ci starczy. Jak zbyt dużo pobierzesz, to na domiar nie zarobisz.
Ale i tak daleka droga przed Tobą-powodzenia!
truchal [7]Odpowiedz na ten wątek2013-03-19 13:09:49
Dziekuje za pomoc. Narazie jestem w trakcie podlaczania elekryki Robo tu mial ...
racje, istalacja pamieta jeszcze druga wojne swiatowa. mam nadzieje,ze za miesiac rusze
Karol [2]Odpowiedz na ten wątek2013-03-20 22:03:14
otwarcie tartaku
witam, pytanie do Karol, jestem aktualnie na początku drogi jaka przeszedłes z założeniem tartaku, jak Ci idzie czy tak jak sobie to wyobrażałeś?
ja jestem na etapie wyboru traka, nie stac mnie na jakas firmowa maszyne, ale mam nadzieje , ze tez sobie da rade z cięciem drzewa.
czy masz jakies dobre rady dla początkującego? :)
misiek [62]Odpowiedz na ten wątek2013-11-16 15:20:55
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.