DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Zakup drewna przez nowa firme

Zakup drewna przez nowa firme [9]

Witam jestem tutaj nowy. Chce w lutym założyć działalność przetwórstwa drzewnego. I mam problem odnośnie zakupu drewna. Czy jako przedsiębiorca będę mógł kupić w nadleśnictwie drewno osobiście czy muszę robić to przez portale aukcyjne? Bardzo proszę o pomoc jak to wygląda od strony formalnej. Pozdrawiam Tomek

Tomek [13]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 11:09:25

Zgłoś nadużycie

Zakup drewna dla firmy realizowany jest drogą internetową. Zasady sprzedaży ...

i regulaminy znajdują się na stronach e-drewno.p i www.zilp.lasy.gov.pl/drewno

Informacji powinni Panu udzielić również w każdym nadleśnictwie

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 16:31:04

Zgłoś nadużycie

tylko...

w przypadku nowej firmy bez historii zakupów, to rejestracja w najbliższym nadleśnictwie , wadium i e-drewno, lub e-system...

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 17:23:13

Zgłoś nadużycie

Dzieki za odpowiedz

mam jeszcze jedno albo dwa:) Co jaki okres czasu sa organizowane aukcje ? I czy w ciągu jednego dnia mogę założyć konto w nadleśnictwie i tego samego dnia z niego korzystać bo aukcję z najbliższego nadleśnictwa na e-drewno kończą się w środę. Pozdrawiam Tomek

Tomek [13]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 17:33:54

Zgłoś nadużycie

2x w roku

półrocze 2013. W maju powinny odbyć się na II półrocze. Przez cały rok trwają aukcje na e-drewno, jednak ilość drewna jest bardzo ograniczona. Szczegóły pod adresami www, które podałem wyżej i w nadleśnictwach.
Szczegółowe zasady sprzedaży drewna potrafią się zmienić w ciągu roku więc trzeba śledzić sytuację na bieżąco.

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 18:54:40

Zgłoś nadużycie

chyba tak!

myślę, że jak masz już założoną firmę wszystkie te; nip regon itp to w godzinę powinieneś wszystko załatwić w nadleśnictwie no i wadium minimum 4000zł co pozwala na zakup do 1000m3

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 19:42:31

Zgłoś nadużycie

i tutaj jest problem

Firmę planowałem założyć 1 lutego ale skoro mogę zostać bez drewna to może warto założyć ją 3dni wcześniej i dać zusowi zarobić.. Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam Tomek

Tomek [13]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 20:31:48

Zgłoś nadużycie

problem

no i chyba masz problem jeżeli nie masz jeszcze założonej działalności! teraz to nie wiem czy dasz radę w jeden dzień! może zastanów się jeszcze dobrze!

kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2013-01-27 22:12:52

Zgłoś nadużycie

jedna wielka klapa

Wyczytalem że dyrekcja lasów państwowych wprowadzając zmianę przepisów w dniu 20 listopada 2012roku ma pomoc w zakupie drewna nowym firmom i o dziwo wywiązuje się z danego słowa dając nowicjuszom na starcie kilka darmowych kłód pod nogi dzięki którym zmieniają diametralnie podejscie młodego człowieka(mam 23lata więc chyba jestem młody) do tematu. Robiąc z niego skurwy**** który musi siłą wydzierac konkurentom drewno, niszcząc ich firmy, ich rodziny i rodziny ich pracowników!

Tomek [13]Odpowiedz na ten wątek2013-01-28 12:03:24

Zgłoś nadużycie

oj ,oj

Bez nerwów. Chyba nie doczytałeś . Ułatwienia są dla firm ktore zainwestowały w przerób surowca (minimum 5 tyś m3 )do dwóch lat wstecz (Ikea , Stelmet , Stora Enzo ) Tym firmom i jeszcze paru innym dyrekcja LP pomaga .A tak na marginesie mam 60 też się czuję młody to Ty na pewno jesteś.

Adam [675]Odpowiedz na ten wątek2013-01-28 15:33:11

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA