oszukany przez izbe [11]
w 2009r zacząłem kupować drewno i powoli tworzyć sobie historie zakupów
i tak w 2009r było to 500m3
do 2012r. gdzie niejednokrotnie przepłacająć za drewno zwiększyłem ją do przeszło 3000m3 Ale co z tego jak według nowych zasad zamiast 70% z 3000m3 powinno być 2100m3 zakupów w portalu a dzięki izbie i jej wielkim interesom osłaniającym wielkie stare tartaki mam 1020m3 bo historia jest brana z trzech ostatnich lat anie jak do tej pory z ostatniego Dziękuje z tego miejsca wszystkim ba...om którzy dbają tylko o swoje interesy a podpisują się jako Polska Izba Przemysłu Drzewnego!
zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2012-11-20 12:48:56
Wystrychniety na dudka
Dziękuje Izbie i LP za :
- Tylnymi drzwiami zlikwidowanie Portalu Lęśno Drzewnego -Dzięki temu ze cena bedzie aklualizowana co 3 miesiące na ceny z systemu
- Umowy wieloletnie które i tak nic nie dają nikomu
- Odciecie od drewna małych odbiorców którzy w portalu zoatana zredukowani do zera
D.K. [3]Odpowiedz na ten wątek2012-11-20 13:10:32
podziękowanie
To trzeba podziękować też Lasom Państwowym gdzie rzekomo siedzą mądrzy i wykształceni ludzie dbający o interes wszystkich odbiorców drewna. Okazuje się że za udogodnienia dla dużych tartaków zapłacimy my mali tartacznicy bo ktoś musi. Według nowych zasad zabrali mi 200m3 drewna rocznie, co trzeba będzie dokupić na e-drewno, gdzie przy cenie z drugiej połowy 2012 to będzie około 16 tysięcy zł więcej , ale co to dla panów z izby i lasów państwowych. Tak nasze państwo dba o małych przedsiębiorców brawo.
Trakstol [12]Odpowiedz na ten wątek2012-11-21 06:58:46
nie wiedziałem
że są ludzie z mniejszych firm którzy mają nadzieje że Izba czy LP, czy innej maści stowarzyszenia będą chronić ich interesy. Ja zawsze powtarzam że dla nich moja czy inna mała firma czy będzie czy nie nie ma znaczenia.
niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2012-11-21 16:44:22
LP
Jeżeli chodzi o Izbę to się zgodze mają nas w nosie, ale przecierz LP to Państwo. To ono, owo państwo powinno się martwić o wpływy z podatków i żeby tych podatków szło jak najmniej do urzędów pracy dla bezrobotnych których to my możemy zatrudnić.
Trakstol [12]Odpowiedz na ten wątek2012-11-21 16:57:28
Zadaniem Izby i każdego innego stowarzyszenia jest działanie na rzecz swoich ...
członków. Działanie w interesie ogółu branży jest wtedy gdy jest on zbieżny z tym pierwszym.
Fakt że PIGPD skupia +/- 140 członków to z jednej strony sukces, gdy popatrzymy, że pozostałe stowarzyszenia tartaczne to łącznie ok. 50 firm.
Z drugiej strony to sytuacja godna pożałowania, że zaledwie 3% (z ok. 8000) przedsiębiorstw tej branży zainteresowana jest jakąkolwiek działalnością mającą wzrok skierowany trochę dalej niż brama swojego zakładu.
Takie "zainteresowanie" przekłada się bezpośrednio na siłę z jaką branża może występować broniąc swoich interesów.
Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 00:14:52
Wujek
Ja zawsze powtarzam: skoro nie dzielisz się ze mną zyskami-nie dziel problemami:)
Uszy do góry... jak dobrze pójdzie to od 2015 będzie wszytsko na e-drewno i będzie normalnie. PLD to ukło w stronę celulozowni, a kto tego nie rozumie...no cóż... można mieć swoje zdanie.
Kolego niepokorny... nie chce być niemiły, ale małe zakłady sobie poradzą, średnie mogą mieć trudniej... ale ja nie będę nikogo uczył biznesu
Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2012-11-29 23:46:10
jakie rozwiązanie?
niech wróci PL-D na starych zasadach ale z podglądem % oblężenia ofert i ceną ruchomą góra dół ,żeby wykluczyć możliwość manipulacji % niech będą widoczne do końca trwania procederu, a i cena stała na rok przynajmniej a nie na kwartał bo teraz to tak jakby jej wcale nie było n
no i co myślicie?
zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 11:57:28
jak zwykle...
nie ogarniasz tego co ktoś napisał. Więc łopatologia: czy ja napisałem że małe firmy upadną? NIE ja napisałem że dla LP ta czy inna mała firma będzie istnieć ta dla nich żadna różnica. Ale ja nie będę uczył nikogo normalnego myślenia...
niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 14:04:57
to jak zwykle
to do mnie czy do wujka? bo nie łapie ?
zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 15:09:31
To do mnie
To do mnie... stare zasady były lepsze? ja bede się upierał, że tylko e-drewno!
Kolega niepokorny jest nerwowy, ale co się dziwić. Myśle, że byś się kolego ździwił jak bardzo LP zależy na małych firmach. Sęk w tym, że gros właścicieli tych firm jest mocno nieogarniętych.
Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 16:50:27
to
dlaczego w kolejnych "udogodnieniach" LP nie widzi małych firm, jedynie ustępstwa i udogodnienia są w stronę dużych nieogarnięty wujku?. Co LP robią dla małych przedsiębiorstw?. Zaraz będziesz obrzucał mnie błotem, więc podam ci przykład: odbierałem dziś drewno z LP na umowę miałem jeden gat i sortyment. Nie wiem dlaczego "marketingowiec" stwierdził że tego już nie ma i nie będzie ( choć mam na to umowę do końca roku) i mogą mi dać coś innego a jak nie to mam napisać podanie do n-ctwa o rezygnacje z surowca. Jeśli wg ciebie jest to polityka w której LP są dla przedsiębiorców to gratuluję ci ...
niepokorny [262]Odpowiedz na ten wątek2012-11-30 17:10:29
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.