Trak taśmowy [4]
Witam,
Witam drogich użytkowników forum z racji mojego pierwszego wątku. Potrzebuję waszej pomcy przy wyborze trak taśmowego. Czytałem podobne wątki na forum jednak nie dają one jednoznacznej odpowiedzi. Zaznaczam, że interesuje mnie trak na wąską taśmę i nie potrzebuję komentarzy mówiących o jego niższości w stosunku do traka szerokotaśmowego.
Zastanawiam sie nad markami Wirex, Lignuma, Jabłoński, Drozdowski oraz Resbud. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 60.000 netto. Trak ma przecierać 100-150m3 tylko na pryzmę ponieważ linia przetarcia, którą posiadam przeciara tylko kłody do 40cm. Wielkośc przecieranej kłody do 100cm, brak hydrauliki. Posiadam aktualne oferty w/w firmy. Czekam na Państwa opinie odnośnie jakości maszyn oraz serwisu. Z góry dziękuję za komentarze.
Łukasz [1]Odpowiedz na ten wątek2012-07-06 08:22:39
Lignuma oraz Wirex są najlepsze z tych wszystkich marek ale ja poszukałbym ...
czy w tej cenie nie dostałbym jakiegoś Forestora.
i.sklepowicz [34]Odpowiedz na ten wątek2012-07-06 19:06:49
a może trak pionowy ramowy ?
Szkoda bawić się w trak tasmowy. Proponuje trak pionowych ramowy który jest wydajniejszy i dokladniejszy. Tasmowy można mieć jako dodatek do zabawy. Jeżeli jednak Pan chce tasmowy to proponuje spytać się tych co na nich pracują o opinię. Nie chce robić reklamy żadnej z wymienionych firm a każdą znam. Jedną z tych firm podała mi zadowolonego klienta i gdy do niego zadzwoniłem z prośbą o opinię to marudzil i był nie zadowolony - sam sobie strzelili bramkę. Inna z wymienionych przez Pana firm używa podzespołów jeszcze innej firmy... W USA trak tasmowy był potrzebny farmerom którzy używali go do potrzeb własnych a u nas ludzie z tego żyją. Podpowiem tylko że należy zwrócić uwagę na serwis pogwarancyjny oraz stosunek do klienta. To odzwierciedla jakość traka - o dziwo. Co do ilości jaką Pan chce przebierać to nie jest Pan w stanie na jednej pile wyciąć dziennie 150m3 a w miesiącu to musiałby Pan dzień i noc wycinać. Dlatego proponuję trak pionowy ramowy .I jeżeli wchodzi Pan w branżę drewna to proszę zainwestować w kurs tartacznika :-). Dziś niestety piekarz może być tartacznikiem. Pozdrawiam i życzę powodzenia
W.Dendek [1]Odpowiedz na ten wątek2012-07-13 15:46:17
Niektóre firmy same kredytują zakup,
Zgadzają się na zapłatę w produktach. Np resbud weźmie tarcicie, to dobry strat. www.resbud.kielce.com . Trzeba samemu sprzwdzić, zadzwonić i porozmawiać z producentami i użytkownikami.
Jacek [1]Odpowiedz na ten wątek2015-03-13 13:13:16
tez mam ten dylemat
tyle ze ze patrząc na traki które Pan wymienił jakos nie mam przekonania do ich zakupu. Bez urazy dla ich producentów oczywiscie ale zbyt "delikatne" jest wykonanie tych maszyn i materiał z którego zostały wykonane, poza produktami Drozdowskiego bo od niego mam ostrzarke i rozwierak i te maszyny polecam w 100%. sam pracuje na traku od Pana Goliszewskiego i ten trak mogę polecić. Wiem ze każdy chwali swoją maszynę i moze ktos nie zgodzi sie z moją opinią. Teraz po 6 latach pracy na tej taśmówce tez jestem skłonny kupic drugi taki sam trak od niego, tyle ze juz z pełnym wyposażeniem. Co do przerobu na mojej maszynie to dodam ze w ciągu 12h pracy przerabiamy około 7m3 jodły, świerka czterostronnie. Podstawa to dobrze przygotowany brzeszczot. pozdrawiam :)
Mat [4]Odpowiedz na ten wątek2015-03-13 19:14:58
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.