DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
co zrobić z gałęziami sosnowymi?

co zrobić z gałęziami sosnowymi? [6]

Będę wdzięczny za sugestię lub poproszę o propozycje w temacie sensownego zagospodarowania gałęzi sosnowych z drzew 10-30letnich. Znaczna część to były rozłożyste drzewa. Zostały one ułożone w kupy (ok 20) po wycince we wrześniu. Potrzebuję je uprzątnąć do marca (czym szybciej tym lepiej). Kogo mogę zainteresować uprzątnięciem? Czy materiał przedstawia jakąś wartość?

larry_bird@poczta.onet.pl [3]Odpowiedz na ten wątek2009-01-21 22:11:29

Zgłoś nadużycie

dot.galezi.

proponuje przerobic je w zrebke.

marek [1]Odpowiedz na ten wątek2009-02-01 11:10:41

Zgłoś nadużycie

co zrobić z gałęziami sosnowymi?

Marku, dziękuję, że chciało Ci się coś napisać. Niemniej nie zamierzam inwestować w maszyny ani pracę w działce, której nie znam. Chciałbym jak najszybciej pozbyć się materiału, który na logikę powinien przedstawiać jakąś wartość nawet za frajer. Szukam informacji czy czy mam szansę coś na tym wyciągnąć oraz kogo mogę zainteresować (również w wersji 0 profit. Pozdrawiam, larry

larry_bird@poczta.onet.pl [3]Odpowiedz na ten wątek2009-02-10 23:02:30

Zgłoś nadużycie

Obawiam się, że raczej ciężko Ci będzie się pozbyć tych gałęzi. ...

Oczywiście zrębki stanowią pewna wartość, ale w naszym kraju jest ona zbyt mała, by jakiejś firmie opłacało się przyjechać, zrębkować i zabrać kilka mp zrębki z prywatnej posesji.

Najtaniej będzie zapewne spalić te gałęzie.

TheQ [36]Odpowiedz na ten wątek2009-02-11 18:48:45

Zgłoś nadużycie

Obawiam się, że raczej ciężko Ci będzie się pozbyć tych gałęzi. ..

Dzięki za radę. Trochę ciężko mi się pogodzić z takim marnotrawstwem ale obawiam się, że skończy się na dużym ognisku :(.

larry_bird@poczta.onet.pl [3]Odpowiedz na ten wątek2009-02-11 20:24:26

Zgłoś nadużycie

Zauważ ile zrębków idzie do rowów podczas czyszczenia poboczy. Ja tego nie ...

mogę również zrozumieć. Jeżeli drogowcy ściągają rębak do gałęzi - czyż nie mogą podstawić przyczepy i odwieźć zrębek do najbliższej kotłowni ? To jest marnotrawstwo - w skali kraju podejrzewam, ze to spora masa jest....

Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2009-02-12 00:18:16

Zgłoś nadużycie

gałęzie

Z dowolnych gałęzi można szybko zbudować schronienia dla leśnych zwierzaków. Bardzo ekologiczne i absolutnie nieopłacalne - dopóki nie masz dotacji...

witzpoznania [1]Odpowiedz na ten wątek2009-03-27 10:20:13

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA