Pilarka formatowa jaką kupić [6]
Witam poszujuję pilarki formatowej do 9-11 godzinnej pracy dziennie.Na dzień dzisiejszy mój prcownik tnie sam formatki i dużo musi się nabiegać, wolałbym aby kąt pochyłu i wysokość piły były ustawiane elektromotorycznie oraz aby culaga równoległa była też sterowana manulanie lub elektromotorycznie , stąd moje pytanie jaka pilarkę byś nam doradzili.
Dziękuje
Marcin
martin613 [1]Odpowiedz na ten wątek2012-03-18 21:38:48
Sprawdź sobie classic 3200 od Bernardo, korzystam od jakiegoś czasu i jestem ...
zadowolony.
Podczas wielogodzinnego przerobu sprawdza się w porządku do tego odpukać wszystko do dzisiaj jest ok.
Sprzęt stabilny, posuw na saniach chodzi lekko nawet przy materiałach dużych gabarytów a co najważniejsze mocny silnik który daje radę(pracownik się nie zajedzie) Zresztą jak jesteś zainteresowany to sam sobie sprawdź co i jak bo nie chcę, żeby ktoś mnie posądził o reklamę.
Mikuś [3]Odpowiedz na ten wątek2015-03-07 12:25:16
formatówka
widze, że trafiłem na dobry temat bo teraz też szukam formatówki,obadałem sobie tą bernardo i wydaję się być ok. ciekawy jest jak praca przy materiale większych gabarytów,czy wózek i silnik daje radę..
kamil [1]Odpowiedz na ten wątek2015-03-08 19:16:13
Ciężko wypowiedzieć się w temacie innych modeli bo korzystam tylko z ...
jednego i tak jak już wyżej pisałem.
Sprzęt stabilny, posuw na saniach chodzi lekko nawet przy materiałach dużych gabarytów a silnik spokojnie daję radę.
Jak jesteś zainteresowany to sam pojedź i zobacz sobie co i jak, wtedy sprawdzisz i będziesz miał najlepsze rozeznanie. Masz Hafena, który jest przedstawicielem Bernardo na Polskę (mają każdy model na stanie)
Mikuś [3]Odpowiedz na ten wątek2015-03-09 08:34:06
Pilarka formatowa HOLD - Czy ktoś używa?
Bardzo proszę o opinie na temat pilarek formatowych Hold. Najchętniej od osób, które ich używają. Pilarki takie jak tutaj Pilarki formatowe
Robert [29]Odpowiedz na ten wątek2016-02-26 10:50:01
jaki załadunek desek ?
czy ma być synchronizacja z wielopila ? Tzn bezpośredni odbiór desek z wielopily i obrzynarki tzn ma stać w linii czy gniazdo oddzielne ? Ile desek na minutę ? Jaka długość i wysokość desek , czy ciecie zerowe tez ma być ? Czy rozstaw pił mechaniczny czy elektryczny ze wskaźnikiem długości deski ? Ile pił kapujacych i jaka Max i min długość deski ? Dziękuję !
VL [14]Odpowiedz na ten wątek2016-04-08 03:36:33
Jeśli chcesz naprawdę dobre piły formatowe to na ofertę Winter Holztechnik ...
polecam bardziej spojrzeć. Niezawodny producent, są na tyle długo na rynku by móc śmiało powiedzieć że to czołówka. I jeśli chodzi o jakość sprzętów i precyzje wykonania, ale i podejście do klientów i serwis. Testujemy teraz M 45 – 3200 DELUXE sprawdzi się i w małych pracowniach ale i na dużych zakładach. Ogromny plus za cyfrowy wyświetlacz kątów cięcia i podcinak wyposażony we własny agregat.
aniak [1]Odpowiedz na ten wątek2020-03-04 21:53:38
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.