Olbrzymi dąb o śr. 1,5 m. Prośba o wycenę [1]
Witam szanownych użytkowników forum.
Mam prośbę o podanie szacunkowej wyceny dęba, którego powaliła wichura
na terenie mojej nieruchomości.
Dąb około 300 letni. długość pnia przed rozgałęzieniem około 6 metrów, natomiast średnica pnia wynosi około 1,5 metra. Rozumię, że dąb dębowi nierówny i przydało by się zamieścić fotki lub obejżeć go na miejscu, ale jestem głębokim laikiem, jeśli chodzi o biznes drzewny, więc proszę o podanie w pewnym przybliżeniu ile mogłbym za niego uzyskać pieniążków. W grę wchodzi zabranie go z miejsca powalenia. Za wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
dominik [1]Odpowiedz na ten wątek2012-03-02 13:54:39
Jeśli pień nie złamał się tylko wywalił z korzeniami, jest gładki, nie ...
popękany to proponuje szukać kontaktu z firmą zajmującą się produkcją oklein. Masz ok. 10 m3 surowca wartego co najmniej 7 tys zł. Jak przyjedzie ktoś z tartaku da ci najwyżej 3 tys.
Proponuję podjechać do najbliższego leśnictwa i poprosić leśniczego, żeby go ocenił.
Mariusz [21]Odpowiedz na ten wątek2012-03-02 20:46:47
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.