Frezy do drzwi zewnętrznych CNC [6]
Własnie zakupiłem centrum CNC zastanawiam się nad zakupem zestawu frezów do drzwi zewnętrznych i nie wiem jaka firmę wybrać zależy mi na dobrym produkcie jak i serwisie. Jezeli możecie to doradźcie zależy mi na opiniach wynikających z doświadczenia.
Pozdrawiam
Dorotek [4]Odpowiedz na ten wątek2012-02-18 18:41:55
frezy do drzwi
Witam .A jakie cnc zakupiłeś ,czysta ciekawośc? Co do frezików to ja obecnie używam narządki Leitz i tam kieruje zapytanie w pierszej kolejności . Posiadam 2 sztuki cnc z czego 1szt 3 osie i 5 osi bardzo konkretne maszynki . Nie jestem pewien czy firma Warszmet działa akuratnie
do drzwi freziki ale podpytaj (dobrze wyważajom narzędzia )i fajni ludzie
co do firmy Frezwi to lepiej omijać wielkim łukiem (komuna) Zerkaj na narzędzia z alu (ergal ,czyli alu lotnicze ) Leitz takie robi i podstawa narzędzia z alu ośiągajom większe obroty =lepiej obrobione . Posiadam
kilka narządków o dojść sporawej srednicy 180mm ,długości 120 i z alu (coś pieknego) sie obrabia.
misio [14]Odpowiedz na ten wątek2012-02-18 22:52:33
Frezy do drzwi zewnętrznych CNC
Dzięki za konkretna odpowiedź kupiłem używana Makę 5cio osiowa to jest moje pierwsze CNC . Nie wiem w co pójść czy w szukać jakieś tańszej czy dopłacić i pójść w Leitz. Posiadam kilka frezów tej firmy dostałem wraz z maszyna ale w Piatek po raz pierwszy ich używaliśmy i jeszcze nie mam zdania. Zastanawiaja mnie te frezy alu sprawdzę.
Słyszałes o takiej firmie Faba z Piły może spotkałeś sie z ich produktami?
Jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam
Dorotek [4]Odpowiedz na ten wątek2012-02-19 21:13:31
frezy do drzwi
Witam
Faba robi narzędzia mam sporo narzadków z PKD frezy i głowiczki lecz jeszcze troszeczke niech poćwiczom generalnie miałem slady (kreski) po narzedziach dzielonych i nie idzie to maszynom lecz narzędziem . Moja propozycjana alu z tego powodu ze jest lekkie ,więkrze obroty do tego wymiena płytka = fajna praca . Trzpien wykonany jest tak jak w frezach z
stali i nakładane jest alu przykręcane na 2 lub 3 sruby . napisz ile chcesz obrabiać tych drzwi bo to ma znaczenie jak 10-30 sztuk na miesiac to szkoda ładowac kasy w drogie narzędzia lepiej kupic cos tańszego .
misio [14]Odpowiedz na ten wątek2012-02-21 15:38:14
Witam
My dopiero startujemy z produkcją docelowo myślimy ze głównym produktem będą schody a drzwi to dodatkowo. Chciałem się zapytać jakie oprogramowanie posiadasz do swoich maszynek? Ja dostałem do testowania cobus ale jakoś tego programu nie widzę. Zastanawiam się nad compasem ale wiadomo jaki jest koszt tego programu. Może znasz tańszą alternatwę ?
Co do narzędzi ma do mnie podjechac przedstawiciel Leitz i przedstawi swoją ofertę narazie nie wiem ile kosztują markowe narzedzia. Jezeli będzie to duża różnica to masz racje nie ma co przepłacać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dorotek [4]Odpowiedz na ten wątek2012-02-22 13:51:29
programy
Witam
Posiadam Bobcad do 3 osiowej a do 5 osiowej Alpha Cam . Patrz na łatwość nauki i nie kupuj zbyt rozbudowanego ,bajery do form są zbędne w przypadku drewna tobie potrzeba prostych funkcji . Compas jest specjalizowany do schodów i robi sporo za Ciebie ale cyfra powala .Ja miałem farta i dostałem przy zakupie używanej maszyny licęcje od gościa na alpha cam w kieszeni 38000pln . Moja rada odnośnie oprogramowania to wytestuj z kilka niech zrobiom ci postprocesor i puszczom na Twojej (twojej)maszynie . A i zaznaczam ze nie ma idealnego programu jak nie umiesz na nim robić. Masz pytania o daj e -meil to sie zdzwonimy
misio [14]Odpowiedz na ten wątek2012-02-27 11:33:59
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.