DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Mała suszarnia drewna.

Mała suszarnia drewna. [7]

Witam Drodzy forumowicze poszukuję informacji na temat możliwości wykonania samemu niedużej suszarni dla dębu i jesionu. [Do 8 m] Planowałem zbudować z piecem nadmuchowym opalanym odpadkami. Wiem że jest to wyższa szkoła jazdy[suszenie] ale pora spróbować samemu. Do tej pory suszyłem na powietrzu. Jednak jest to długi proces i napewno nie osiąga wilgotności 10%. Proszę o wszelkie pomysły. [Oprócz zleć innemu, kup nową]

Janusz [8]Odpowiedz na ten wątek2011-10-15 10:50:51

Zgłoś nadużycie

Mała suszarnia drewna

Witam. Piec opalany odpadem dobrze - typ UKS, ale nie nadmuchowy ciepło musi być zebrane z nagrzewnic. Kup skorupę starej Hajnówki i ja zmodernizuj lub jeżeli masz jakieś pomieszczenie, wiatę wykorzystaj ocieplając nie zapomnij o współczynniku k

Antoni [80]Odpowiedz na ten wątek2011-10-16 10:58:23

Zgłoś nadużycie

Mała suszarnia drewna.

Posiadam możliwość wykorzystania budynku.Ocieplenie zrobię sam.Nagrzewnice to spory koszt. Planowałem piec nadmuchowy, rury od dołu ,a od góry zainstalować wentylatory które wymuszały by obieg powietrza. No i wiadomo wentylację w dachu. Pomysł z Hajnówką napewno jest dobry, ale nie znam się na modernizacji. Panie Antoni proszę jeżeli ma Pan chwilę czasu o i-mail z podanym nr. telefonu. Zadzwonię i porozmawiamy. j.lytka@ wp.pl pozdrawiam Janusz

Janusz [8]Odpowiedz na ten wątek2011-10-18 08:27:46

Zgłoś nadużycie

Mała suszarnia drewna

Janusz dostosowałem się do Twojej propozycji i nic

Antoni [80]Odpowiedz na ten wątek2011-10-24 12:18:55

Zgłoś nadużycie

Czy jest możliwość aby porozmawiać z Panem?

Tak jak Pański przedpiśca stoję przed dylematem budowy suszarni do drewna. Czy jest możliwe abyśmy porozmawiali przez telefon? mój numer to 662 022 281 albo email romanewas@wp.pl

Roman [13]Odpowiedz na ten wątek2017-03-26 10:16:03

Zgłoś nadużycie

Witam
tez pewien czas temu zastanawialem sie nad mała suszarnia.i ...

chciałbym poznac wasza opinie wachowców czy taka suszarnia ma sens i czy jest mozliwe to co o niej pisza
http://www.logosol.pl/suszenie/szuszarnia-sauno/

nowy [5]Odpowiedz na ten wątek2011-11-04 20:45:38

Zgłoś nadużycie

susarnia aerodynamiczna,opinie

Oczekuje kilku opini na temat suszarni aerodynamiczne. Posiadam kontener 5mx3mx2,5m.
Interesuje mnie wielkość wentylatora,itd

jacek [1]Odpowiedz na ten wątek2015-01-02 20:54:04

Zgłoś nadużycie

Witam, chętnie udzielę Panu informacje na temat aerodynamicznych ...

kontenerowych suszarni drewna. Kontener o tych wymiarach nadaje się jeżeli posiada dobrą izolację termiczną (około 0,26 W/m2) oraz o ile ściany wewnątrz nie są wykonane ze stali.
Telefon do mnie - 784 038 441

Przemek [5]Odpowiedz na ten wątek2016-03-29 21:14:40

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA