DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Za ile sprzedawać więźbę suszoną i struganą ?

Za ile sprzedawać więźbę suszoną i struganą ? [2]

Wydaję mi się, że zasypanie nas niemiecką tarcicą konstrukcyjną, która jest suszona i strugana to tylko kwestia czasu...Czy nie lepiej zainwestować w suszarnie i strugarkę i wyprzedzić Niemców? Czy produkcja takiej więźby ma sens przy dzisiejszej proporcji kupna surowca drzewnego do jego sprzedaży po obróbce?

trakowy [14]Odpowiedz na ten wątek2011-06-30 21:12:28

Zgłoś nadużycie

Za ile sprzedawać

Ciekawe pytanie,myślę że każdy sprzedaje za ile chce tak aby mu się opłaciło a aby się opłaciło trzeba spełnić wiele rzeczy. Inwestując w suszarnię i strugarkę na pewno nie wyprzedzimy Niemców czy innych dostawców.Najważniejsze jest szybkie obrabianie po minimalnych kosztach a z tym trudno z dużymi firmami konkurować obojętne z jakiego kraju .Myślę że polska produkcja tartaczna się utrzyma tak długo jak długo będzie mogła sprzedawać bez podatków i jeżeli nasze państwo zajmie się tym tematem na poważnie wtedy ponad połowa naszych tartaków nie będzie mogła konkurować z zagranicznymi a to nie uniknione .

Adam [107]Odpowiedz na ten wątek2011-07-05 14:50:51

Zgłoś nadużycie

Za ile sprzedawać?

Podnieśliscie bardzo ciekawy wątek w dyskusji. Sprzedaż bez Vat. Nie ma szans uczciwie płacacy podatki przebić się ze swoją produkcją na rynek. Wszystkie składy drewna żądają dostaw bez Vat-u i bez faktury przynajmniej połowy. To jest chore. Nawet jesli zainwestowałeś w maszyny i firmę, nie przebijesz się z wysokiej jakości towarem, bo zawsze jakiś papudrak będzie tańszy o Vat. To jest chore. Boimy sie firm niemieckich. Powinniśmy bać się tych sprzedających bez Vat-u. To oni ograniczają inwestycje. Po co inwestować jak w maszyny i ludzi skoro nie sprzedam towaru.

Eurobrus [5]Odpowiedz na ten wątek2011-07-07 16:18:54

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA