DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
O ILE PRZEBIJAĆ NA PORTALU

O ILE PRZEBIJAĆ NA PORTALU [11]

Mam dylemat o ile przebijać wyjściową SO STANDARD na portalu żeby się załapać kilka czy kilkanaście zł w sumie w II półroczu będzie dużo drewna na e-drewno dzięki kamikadze z I-półrocza bo nie wybierają sam nie wybiorę części wole zapłacić karę lepiej na tym wyjdę a jak nie to dokopie sobie u handlarzy w dobrej cenie i tyle ile mi trzeba a nie będę myślał czy mi starczy albo ile to mi zostanie już sosna idzie lekko w dół bo cały przemysł zwalnia !!! ps. Co sądzicie o moich założeniach

wacek [28]Odpowiedz na ten wątek2011-04-17 22:01:27

Zgłoś nadużycie

o 100 %

kamikadze banzai :)

prawda [34]Odpowiedz na ten wątek2011-04-18 10:58:03

Zgłoś nadużycie

panowie jest tak przeciesz wiadomo ze nie oplaca sie wyglupiac z tym ...

podnoszeniem cen bo zazwyczaj najwiecej jak to wspomniano w innej wypowiedzi kamikadze bija sie na sam koniec przedluzajac nie potrzebnie aukcjie i w ten sposob daja zarobic lasa panstwowym na tych wyglupach bo takie ceny jakie placimy teraz za drewno to istne wariactwo . wiec apeluje panowie kupujmy z glowa abysmy to my na tym zarobili a nie jak w niektorych przypadkach duzo tracili. dziekuje to moje zdanie

MALY TARTACZNIK [1]Odpowiedz na ten wątek2011-04-19 18:39:59

Zgłoś nadużycie

Nie chce nikogo urazić , ale .........

Na portalu zupełnie nie ma potrzeby podnoszenia cen. Bo cena pojedynczego kupca nie ma znaczenia , liczy sie grupa cen .Mozesz dac i 100 zł wiecej to i tak zostaniesz zakwalifikowany do ceny w której ofert bylo najwiecej. I dostaniesz masę z proporcji. Po prostu psychoza stworzona przez lasy udziela się nam panowie, bo przestajemy myśleć!!!!!!!!
e-drewno to już inna para kaloszy :).

ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 09:41:44

Zgłoś nadużycie

Czy możesz kolego

Bardziej rozwinac na czym to polega?

lolo [38]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 10:20:28

Zgłoś nadużycie

NIE PRAWDA

Niestety mija się Pan z prawdą.

Każdy zostanie zakwalifikowany do ceny jaką gotowy był zapłacić zatwierdzając ofertę. Komputer nie równa ani w górę ani w dół, tylko dokładnie tyle ile kliknęliśmy.
Zasada jest jednak taka, że cena nie jest jedynym kryterium wyboru oferty stanowiąc większościowy wskaźnik jej wyboru. Drugim kryterium jest historia zakupów. Stąd też klienci z dużą historią mogą dawać niższe ceny a i tak wygrywają z tymi, którzy tą historię mają mniejszą o dali nieznacznie wyższa cenę.
Komputer próbuje rekompensować tą stratę przyznając szczątkowe wartości licytowanej masy. Głupotą jest jednak obcinanie masy do 1,2,3 itp m3. Brakuje tutaj minimalnych mas, co już występuje w e-drewno stąd takie kuriozum.

Na wszelkie pytania chętnie odpowiem

Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 20:59:11

Zgłoś nadużycie

Na stronie głównej

Zilp jest dosyć dokładnie to opisane .

ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 11:26:15

Zgłoś nadużycie

tak wygladamy , niestety......

http://demotywatory.pl/3021759/Wspolpraca

ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 11:27:36

Zgłoś nadużycie

Kolego mozesz podac linka

Szukam tam ale niestety nic nie moge wyszukac na ten temat bede wdzieczny.

lolo [38]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 12:44:10

Zgłoś nadużycie

tu powinno być

http://www.zilp.lasy.gov.pl/drewno/1zarzadzenie_nr_49_dyr._gen._lp_w_sprawie_sprzedazy_drewna_przez_pgllp_w_2011_roku.pdf

ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 14:34:22

Zgłoś nadużycie

Niestety propaguje Pan na forum błędne rozumowanie systemu aukcyjnego - ...

zachęcam do zapoznania się z wpisami powyżej

Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2011-05-03 21:02:08

Zgłoś nadużycie

Proponuje porozmawiać na priv

pelamida@interia.pl

ze stazem 12 letnim [29]Odpowiedz na ten wątek2011-05-04 11:45:11

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA