DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
po ile sprzedajemy drewno budowlane

po ile sprzedajemy drewno budowlane [57]

ja sprzedaje wiezbe sosnowa po 900zł tartak obok mnie po 750 jak on to robi to chore przy tych cenach drewna

darek [8]Odpowiedz na ten wątek2011-01-13 20:31:37

Zgłoś nadużycie

przesadzasz

za pol roku bedziesz plakał ze slowacji, austi, niemiec kupsz wiezbe imprgnowana po 180 euro zycze powodzenia

drewpol [6]Odpowiedz na ten wątek2011-01-14 16:30:23

Zgłoś nadużycie

przesadzasz

za pol roku bedziesz plakał ze slowacji, austi, niemiec kupsz wiezbe imprgnowana po 180 euro zycze powodzenia

drewpol [6]Odpowiedz na ten wątek2011-01-14 16:30:58

Zgłoś nadużycie

do drewpol

kolego jak najbardziej to rozumiem ale ciac zeby ciac to chore lepiej polezec wejdz na tartak nekla to jest porządny tartak tam masz kalkulator cen to tartacznicy sa troche nie poważni

darek [8]Odpowiedz na ten wątek2011-01-14 20:31:25

Zgłoś nadużycie

tartak

ja sprzedaje po 800zł

Łukasz [4]Odpowiedz na ten wątek2011-01-14 17:44:05

Zgłoś nadużycie

Ja sprzedaje lubelskie po 850zł

TARTAK [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-16 18:03:38

Zgłoś nadużycie

rerere

750 netto czy brutto

4444 [5]Odpowiedz na ten wątek2011-01-16 18:24:23

Zgłoś nadużycie

Tartak

kolego z lubelskiego dobrą masz cene 850 bo u nas w mazowieckim ciężko wybić na 700zł

Tartak [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-16 19:37:24

Zgłoś nadużycie

obudzcie sie

czy wy wogole liczycie za ile mozna sprzedac by to było opłacalne?!!!!!!
Przy tych cenach drewna minimum to 850 sprzedając po 700 to ponizej kosztów. Ludzie zacznijcie liczyc przeciez wy tniecie by ciac jak mozna sprzedawac ponizej kosztów. Nauczcie sie liczyć!!!!!!!! Po co wy wogole tniecie nie szkoda wam sił? Dawać za darmo? Wiecie wogole jak procentowo wygląda przeróbka dłużycy o masie 1m3 52% drewno budowlane + deska 48% odpad przeliczcie sobie teraz ile na tym zarobicie sprzedając po 700zł. Zacznijcie liczyc to ze drewno zdrozało o 100zł nie znaczy ze mozecie podniesc o 100zł drewno budowlane i jest ok bo tak nie jest. Tracicie juz na tym 50zł. Liczcie a jesli macie problem podajcie mejla przesle wam kalkulator do przeliczania za ile wam sie opłaci sprzedac drewno budowlane.

tartak [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-17 20:17:11

Zgłoś nadużycie

Tartak

Sprzedają OSZOŁOMY!! za 700zł a nawet jeszcze taniej przeglądałem ogłoszenia to zdarzają się tacy co sprzedadzą za 680zł w dodatku impregnowane z transportem ale to się z tym wiąże że mają drewno zw.Umowy zobaczmy jak będą handlować! Jak umowa się skończy a przyjdzie brać drewno z tak zw.AUKCJI! To wtedy OSZOŁOMY przejrzą na oczy!!! Życzę im powodzenia!

Tartak [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-17 21:04:23

Zgłoś nadużycie

obudzcie sie

Dokładnie mają z umowy ale wystarczy im to do marcamoze nawet nie ale to na umowie to rozumiem ze to cena dla nas nie dla klijenta dla klijenta bierzemy ceny z aukcji. Maja oszołomy mozliwosc zarobic to nie korzystają. kupili za na aukcji po 300 to za 750 sie oplaci tak to licza tylko szkoda ze kubik okraglaka nie równa sie kubikowi budowlanki. Oni padna a my przez nich cierpimy. Zaufajcie mi tartacznicy minimum 850zł to wtedy zarobicie 500zł na miesiac

tartak [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-17 21:45:16

Zgłoś nadużycie

Teraz własnie będą widoczne efekty podbijania cen do wariackich poziomów..

Realna cena drewna budowlanego to 700-750 zł. A to za ile kupiliście, to wasz problem. Klienci nie będą wam płacić cen z kosmosu, za które kupiliście drewno i musicie na tym zarobić. Jeżeli będziecie podnosić ceny, natychmiast pojawi się tarcica z importu, której ceny sprowadzą Was na ziemię.

Arner [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-18 08:46:24

Zgłoś nadużycie

skąd ja mam wziąść jakieś żetony,dopiero się zalogowałem

legionista197 [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-18 15:08:13

Zgłoś nadużycie

Jak zamówić żetony

Zamawianie żetonów i abonamentów

Zamawianie płatnych usług Giełdy Ogłoszeń czyli żetonów oraz abonamentów czasowych dokonać można wchodząc w zakładką "Ogłoszenia" a następnie "Zamów dostęp" lub klikając w guzik "Zamów nowe usługi" na stronach ogłoszeń.

Bezpośredni link do strony zamawiania usług tutaj: http://www.drewno.pl/zamowuslugi

UWAGA, żeby cokolwiek zamówić należy się zalogować.

Szczegóły związane z korzystaniem z serwisu znajdują się tutaj: http://www.drewno.pl/regulamin

Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące działania i korzystania serwisu. Można je przesyłać poprzez formularz http://www.drewno.pl/gieldadrzewna/pomoc lub e-mailem: administrator@drewno.pl

Administrator [41]Odpowiedz na ten wątek2011-01-19 02:07:29

Zgłoś nadużycie

Tartak

weź u góry (ogłoszenia) i bardziej u dołu (twoje ustawienia) i tam będzie pisało (zamów)

Tartak [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-18 18:46:28

Zgłoś nadużycie

do arner

ja Tobie kolego za 750zł niw sprzedam, Chcesz to sprowadzaj sobie a moze masz skład drzewny to zycze ci powodzenia

darek [8]Odpowiedz na ten wątek2011-01-18 20:18:09

Zgłoś nadużycie

Ceny przetarcia

Witam . Miesiąc temu kupiłem trak taśmowy do cięcia dęba na własne potrzeby. Pojawiają się klienci, którzy chcą abym im przetarł także dęba.
Jakie obowiązują stawki za przetarcie 1 m3 w 25 mm , 50 mm i 70 mm.
Z góry dziękuję

Mariusz [6]Odpowiedz na ten wątek2011-01-19 19:57:33

Zgłoś nadużycie

Opinia

Jakiś BARAN!!! Ogłasza się że sprzeda krawędziaki po 590zł jednym słowem jak może być równa cena na rynku jak ten OSZOŁOM!!! wyskakuje z tako ceno te drewno albo spadło mu z nieba albo ukradł!!!

Opinia [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-21 19:07:39

Zgłoś nadużycie

po 900 ok ,ale po 750 to wacet dokłada do interesu chba ,że kradnie albo ...

ludzie robia za darmo .

mieszko [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-22 09:49:39

Zgłoś nadużycie

Ceny lubelskie

W lubelskim wymiatają okolice biłgoraja bo tam ludzie mają własne lasy, kupują taśmówki za 20tyś i sprzedają po 600zł impregnowane z dostawą i są gotowi za dopłatą podwieść pod warszawe.

Jęndrzej [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-23 18:28:40

Zgłoś nadużycie

Panowie!!!!!!

Ja jestem z woj łódzkiego i u nas ceny drewna kształtują się 800- 850 zł w zależności przekroju i długości elementów, plus impregnacja.Są też typy co sprzedaja po 590- 650 zł z impregnacja i transportem . A potem komornik zabiera im wszystko albo szukaja jeleńia na 50% udziałów . pozdrawiam wszystkich tartaczników bedzie dobrze panowie.

MARIUSZ [5]Odpowiedz na ten wątek2011-01-24 20:00:06

Zgłoś nadużycie

Widać inteligencję polskich tartaczników ,gratulacje !

Panowie czyżby wam w głowach jeszcze z czasów PZPR nie pojaśniało o czym wy piszecie przecież to co wypisujecie to odzwierciedlenie tej branży.Branża tartaczna w naszym kraju to to samo co polityka i gospodarka państwa i tak samo się ona skończy i to nie długo bo jak widać to bezsens.Do tego jak będziecie zmuszeni {kiedyś} do sprzedaży legalnej z podatkami to możecie sobie wyobrazić co was spotka.Czemu nikt nie napisze o jakości drewna,obróbki,porządku na tartaku o normalnym pakowaniu nie jak poszarpane przez psy szmaty,o solidności czy coś w tym kierunku ? Czekam na wasze wspaniałe inteligentne odpowiedzi.

Adam [107]Odpowiedz na ten wątek2011-01-25 14:17:37

Zgłoś nadużycie

odpowiedz na wasze bzdety

te wasze ceny to podpucha tylko dla konkurencji a jak ktoś przyjdzie do was z wyceną więźby to automatycznie cena spada nawet 590 zł . i jeszcze jedno jak wam się nie opłaci to przestańcie się tym zajmować , a dla bardziej zainteresowanych sprawdzacie faktycznie po ile sprzedają składy drewna w Ozorkowie woj łódzkie po 650 impregnowane z dostawą , to po ile sprzedają im tartaki a 540 jeśli chcecie wiedzieć a dlaczego tak bo mają dobrych trakowych co jest 5% odpadu ale płacą im 15 zł na godzinę a jak wy płacicie im po 5 zł to sami sobie odpowiedzcie

4444 [5]Odpowiedz na ten wątek2011-01-25 19:43:31

Zgłoś nadużycie

5% odpadu chyba w snie.

mieszko [13]Odpowiedz na ten wątek2011-03-03 14:26:26

Zgłoś nadużycie

odpowiedz na wasze bzdety

wiec zachwalacie się ze tak drogo sprzedajecie a w wiekrzosci to tylko podpucha dla konkurencji i wiem na 100 % bo dzwoniłem do was sam z propozycją współpracy ...tak mam do was nr tel nie jest to skomplikowane zęby go zdobyć ale wracając do tematu byliście skłonni sprzedać nieimpregnowane po 560 zł jak powiedziałem ze mam zapotrzebowania na każdą ilość drewna a współpracuje z tartakami już 10 lat i znam się na tym wmawiacie ze sprzedajecie po 900 zł a jak ktoś przyjdzie do was to automatycznie cena spada do 650 .. sprawdźcie sami mieszkam w Ozorkowie, łódzkie są tu 3 składy drewna i tartak Bartek i u nas oficjalnie sprzedajemy po 650 a przy większym zamówieniu nawet 620 netto impregnowane . tartaki które dowożą mi są największymi producentami w Polsce maja ogromne przeroby drewna dlatego mogą pozwolić sobie na taką cenę bo przy takim przerobie mają niską cenę surowca a wy jak dalej będziecie płakać nad sobą to będziecie pomalutku wegetować az zginiecie

4444 [5]Odpowiedz na ten wątek2011-01-25 19:45:55

Zgłoś nadużycie

do 4444

wolę wegetować i zginąć niż ciąć dla ciebie za te pieniądze kolego to co napisałeś to tylko twoja gra psychologiczna. A to przyjacielu ze jest 5% odpadu to możesz powiedzieć dziecku. Mam ciąć po to bys ty miał tylko pieniadze. Wybacz kolego. Wiem masz teraz duzy problem madre tartaki dla ciebie nie beda produkowac. A ja mam ceny od 850 do 900 i klijentów co nie miara a do mnie nie dzwon bo szkoda twoich pieniedzy.

darek [8]Odpowiedz na ten wątek2011-01-25 22:15:52

Zgłoś nadużycie

popieram

z doświadczenia wiem że na tartaku lepiej jest mieć drogie drewno niż niemieć go wcale,(to do aukcji e-drewno) część naszych klientów nie pyta po ile to jest tylko czy będzie i na kiedy! kolega 4444 nas tu obraża i prowadzi swoją gierkę wiadomo dlaczego! co do ceny to zwykła więźba jest u nas impregnowana z transportem na budowę po 800 netto tylko co bardzo istotne nie sprzedajemy netto do tej ceny doliczamy vat , sprzedajemy trociny i zrzyny ludzie mają10 na godzine są zarejstrowani płace zusy i podatki cudów nie ma ale i dla mnie wystarcza
co do tych jak piszecie oszołomów co tną po 500 ; powiem że mi nie przeszkadzają skoro jakoś na tym wychodzą niech tną zawsze to jakaś konkurencja a to jeszcze nikomu nie zaszkodziło a pan 4444 do mnie też niech nie dzwoni bo jak mam robić 5% odpadu to wolenie robić wcale:)

zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 12:19:53

Zgłoś nadużycie

dla darka

teraz pewnie żałujesz lepiej było trzymać się tej roboty na tartaku niż samemu chcieć szefować he heh

4444 [5]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 17:33:17

Zgłoś nadużycie

DO 4444

Ja sprzedaje po 800 netto plus vat i nie mam problemow ze zbytem.
Do mnie pan 4444 niech tez nie dzwoni. Nie po to tak cięzko pracuje zeby utrzymywac handlarzy.

UCZCIWY [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 14:10:41

Zgłoś nadużycie

do 4444

Kolego daj adres tego trakowego co uzyskuje z 1 m3-0,95% materiału a 5% jest odpadu jak nie masz pojęcia to nie wypisuj głupot!!! Przelicznik jest 0,43% kantówki 0,22% deski 30% to są zrzyny 5% to trociny wszystko na temat

do 4444 [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 14:49:28

Zgłoś nadużycie

panowie

panowie ściemę walicie tu sami siebie oszukujecie podpuszczacie sie ze sprzedajecie drogo po to zeby samemu sprzedać taniej niż konkurencja bo wiadomo ze każdy szuka gdzie taniej

lalka [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 17:13:30

Zgłoś nadużycie

drewarz

wiecie co gdy by to na spokojnie rozważył to jest tu jakiś sens też prowadzę tartak od 10 lat i nie ukrywam ze mimo mniejszego zysku staram się nie górować cen obok mnie w obrębie 15 km jest 9 tartaków wiec co mam sie uprzeć i sprzedawać po 900 zł jak 6 z nich sprzedaje po 680 impregnowane z dowozem w takim przypadku niech koś mądry powie mi co robić zaprosić tych panów na kolacje omówić ceny przy dobrej wódce czy to coś pomorze .

drewarz [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 17:25:04

Zgłoś nadużycie

do drzewiarz

Drogi Panie to dziala w dwie strony i pewnie sasiedzi po jakims czasie dojda do wniosku ze lepiej sprzedawac w normalnych cenach i miec cos z tego.
Po drugie wszyscy mamy przydzialy, niech sie wysprzedaja tanio a gdy zacznie sie sezon beda plakac ze nic nie zarobili i w desperacji beda szukali drzewa. Pan wtedy bedzie w spokoju mogl zarabiac normalne pieniadze, ktore pozwola panu przetrwac kolejna zime, porobic przeglady maszyn, wyslac ludzi na platne urlopy a sam zrobic sobie godziwe wakacje.

marzyciel [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 17:36:57

Zgłoś nadużycie

do marzyciela

szanowny panie wieści złe rozchodzą się bardzo szybko wystarczy sezon żeby zniechęcić ludzi do siebie i będą omijać szerokim łukiem stanę się tartakiem widmo zwanym z wysokiej ceny . mieszkam w Łódzkiem dosyć ze jest u nas tartaków to ludzie szukają cen dobrych i ściągają z Podkarpacia 350 km i komuś opłaci się wieść 8 kubików w lepszej cenie z dowozem ,,,,po co pytam się ten ktoś wiezie tak daleko,, to ja powiem z nadzieją ze dowie sie sąsiad potem jeszcze ktoś i będzie mógł zwiększyć produkcje ...

obserwator [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 18:59:17

Zgłoś nadużycie

panowie bez podniety

w tym roku przewidziane są dwie obniżki drewna tartacznego wiem co pisze wiec mnie nie obrażać później jak będziecie czytać , a ten kto sie pośpieszy w kupnie teraz będzie sikał krwią z rozpaczy

sędzia [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 19:04:03

Zgłoś nadużycie

do obserwatora

może postaw pan na jakość kto ma kupić i tak kupi
a sąsiedzi może mówią tak samo o panu że cenę psujecie u nas jak coś z daleka przywiozą to to samo badziewie jest i to się szybko roznosi było takich dwóch co się super ceną skusiło papieru nie dostali badziewie przyjechało i prosili się później żeby dociąć a w te obniżki to nie wieże bo co to da jak my i tak ceny sami na e-zlodzieju podbijamy

zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 19:27:30

Zgłoś nadużycie

Do wszystkich drwali !!!

Panowie przestańcie wypisywać tylko tnijcie drewno jak macie!!! A koniec roku wszystko pokaże kogo komornik ZWINIE !!! A kto będzie jeździł furą za bańkę!!! Jak ma takich odbiorców co biorą za 900zł to powinien się cieszyć ja pchnę za 600zł i też przetrwam 75 hektarów lasu tartacznego mam swojego myślę że na jedno taśmówkę na 20 lat powinno starczyć pozdrawiam wszystkich

Tartak [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 19:52:20

Zgłoś nadużycie

do zapracowanego 2

więc wydało się chwali się obserwator ze po 900 sprzedaje a sam sprzedaje po 680 i jeszcze wiezie to 300 km i jak tu ludziom wierzyć forumowicze przekonajcie się sami jaką politykę tu grają prawda w oczy kole

obserwator [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 19:56:48

Zgłoś nadużycie

do tartak 5

panie widać ze w tobie tkwi duch walki tak trzymaj tylko w ten sposób przetrwasz w tych trudnych chwilach cenę winduj na 600 a po roku będziesz mieć kolejki przed bramą i wtedy nawet jak będziesz droższy to i tak tego nikt nie zauważy bo reklama dźwignia handlu a robotą będzie zarządzał z Majorki bo będzie cie stać a ci pozostali będą chcieli pracować u ciebie powodzenia :)

sędzia [2]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 20:06:45

Zgłoś nadużycie

chytry

a ja sprzedaje po 1200 plus dowóz

aniołek [1]Odpowiedz na ten wątek2011-01-26 20:26:17

Zgłoś nadużycie

tak trzumaj.

mieszko [13]Odpowiedz na ten wątek2011-01-28 13:58:36

Zgłoś nadużycie

cena za 1m3

Czytam Was i widzę, że wszycy jedziemy na tym samym wózku. Tartaki mają drogie drewno w zakupie i po doliczeniu wszystkich kosztów wychodzi, że cena musi być około 700-800 zl netto, z drugiej strony Składy znają klientów indywidualnych i wiedzą, że taka podwyżka to szok dla ostatecznego kupującego. Jak mu powiem,że ma kupić drewno po 800-900 zł to kilka miesięcy będzie zwlekał ... lub kupi od razu, bo będzie bał się dalszego wzrostu cen. Na razie nikt nie wie jak zachowa się rynek. Kto i w jakich ilościach zacznie import i skąd. Bo import rozpocznie się na pewno. Potrzebowałem nowych dostawców 2-3 (mam skład fabryczny dużego tartaku), do uzupełnień ratunkowych. Z ofert jakie otrzymałem ma cenę za kantowiznę od 650 do 850 zł. Jaki z tego wniosek? Wszyscy sądują wszystkich, tartaki-składy i firmy budowlane, składy-klientów indywidualnych, firmy budowlane-inwestorów. Tak więc mamy 1,5 miesiąca falowania ceny, a potem jak zawsze cena się ustali i jak znam życie nie będzie mała, bo jak importer zorientuje się, że cena jest wysoka to ceny też głupiej nie da. Przyzwyczajmy się do ceny średniej 750-800 i powalczmy z odbiorcą ostatecznym. Z drugiej strony opowieści o cenach 850-900 zł też włóżmy w bajki i nie chodzi o czyjegoś mercedesa tylko o rynek.

składzik [6]Odpowiedz na ten wątek2011-01-27 01:32:14

Zgłoś nadużycie

Jest drogo

Z niektórych wypowiedzi wnioskuję że co z tego z kupiłeś drzewo po 250-300zł netto masz sprzedawać po 650-700.

Ja w przetargu zamkniętym nie dostałem wogóle świerka bo STORA dała takie ceny że zgarnęła wszystko.

Mół znajomy ma duży tartak prowadzony od kulkudziesięciu lat i powiedział mi że żeby się opłacało i żeby był zysk to cena zakupu drewna x3 czyli wychodzi 900zł.

Ja narazie sprzedaje po 800 zł jest szok cenowy ale ja nie chcę ciąć żeby ciąć tylko żeby zarabiać kase.

Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2011-02-04 19:47:34

Zgłoś nadużycie

cena 900 zł/m3?

Drodzy Tartacznicy, starałem się aby moj głos na tym forum był rozsądny, ale jako odpowiedzialny handlowiec muszę znać od kuchni towar który sprzedaje. Jeśli cena surowca jest około 250-300 zł/m3, a taka jest, to głupot sobie i innym nie ma co wciskać, że trzeba sprzedawać x3, bo inaczej się nie zarobi. Bzdura. Jeśli chcesz zarobić 100 zł na m3 to cena do sprzedaży dla składów netto nie powinna być wyższa jak 700-800 zł. Jeśli mało przerabiasz surowca, to wiadomo, że ci będzie mało. A jeszcze jedno, dziś mam już więcej informacji na temat importu. W tej chwili świerkową tarcicę mogę kupić u siebie na składzie po 700 zł netto (zamówienia składane teraz w lutym). Warunek - muszę czekać tylko 5 tygodni na towar . Jak nie kupię sosny krajowej po 750 zł w marcu, to zamówię importowany świerk lub sosnę i na pewno nie zapłacę więcej niż 750 zł. Taka jest prawda. Za chwilę zacznie, się import ze Szwecji, Słowacji, Niemiec i Ukrainy. Ilu z Was przeżyje kilka miesięcy przestoju. Komu będziecie sprzedawać tarcice po 900 zł. Rynek jest wolny i nikt mnie nie zmusi do zakupu 150 zł drożej na metrze, a mojego odbiorce interesuje cena i tylko cena. Bez detalu (składów) nie ma rynku, a internet wszystkiego handlu nie przejmie.
Pozdrawiam

składzik [6]Odpowiedz na ten wątek2011-02-04 21:27:58

Zgłoś nadużycie

Jak takiś mądry to dlaczego produkujesz a tylko handlujesz

Jak nie jesteś w temacie produkcji to nie piernicz. Ty tylko chcesz jak najtaniej kupić i jak najdrożej sprzedać.Uważasz że 800 to max. No to nie powiesz mi że sprowadzisz sobie tą super szwedzką kantóweczkę za 750 i sprzedasz po 800 czyli robisz to dla 50 z czego musisz opłacić jeszcze obiekt i pracowników.

Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2011-02-04 23:21:47

Zgłoś nadużycie

do darka

Przestań się użalać nad sobą i podlicz sobie koszty. To ty nie piernicz. Wydajność, jeślisz dobry tartacznik, a nie pipa, masz na poziomie 55% plus 10-15% w odpadzie do przetworzenia. Wszelkie koszty przy 250 zł za metr surowca wychodzą Cię na poziomie 600-610 zł. Wiem bo w zeszłym roku jak zaczęliście świrować z cenami dałem do przetarcia 30 m3 okrąglaka, aby na własnej skórze przećwiczyć wasz punkt widzenia. Po drugiej stronie nie masz frajera, tylko osobę do merytorycznej dyskusji. Mało Ci 100 zł zarobku na m3. Jak mało to szukaj durni lub dawaj na kredyt - na pewno daleko zajdziesz.. Ja płacę gotówką i wiem ile płacę. Mam klientów małe firmy robiące dachy i chcę pracować z nimi długie jeszcze lata. Mamy wolny rynek i tyle dostaje za m3 ile klient może mi zapłacić. Popyt i podaż, z tym tylko, że podaż to nie tylko wy w kraju,to też importer. I bardzo dobrze. A jesli chodzi o kantówkę importowaną to nie tylko szwedzi mają super drewno. Sprawdź świerk importowany z Ukrainy. A ja będę w marcu sprzedawał po 850 zł, ale nie tak jak ty całymi samochodami a po kilka metrów (średni zakup to 1,5-2 m3). Tak więc kolego ołówek i kalkulator w rączkę, popatrz na koszty, poszukaj oszczędności i nie licz na to, że znajdziesz głupków. Zresztą może znajdziesz. Zawsze możesz próbować.

składzik [6]Odpowiedz na ten wątek2011-02-05 10:28:45

Zgłoś nadużycie

czego kolega składzik chce?

w tytule wątku pisze po ile sprzedajemy... itd. a gościu z jakieś składu wypisuje swoje mądrości ( co on ma do tego?) masz tańsze to kupuj! jak tak dobrze wychodzisz na przetarciu to dlaczego nie przecierasz?! Nie wiem kto się godzi jeszcze w tym kraju na utrzymywanie takich jak Ty? U nas nie ma żadnych składów cena jest dość wysoka nikt na to nic nie poradzi klienci z tego co wiem zadowoleni biorą materiał z pierwszej ręki zawsze się można dogadać chcesz żeby nam zostawało parę złoty z m3 i mamy być zadowoleni Ty wiesz ile kosztują ludzie ile się zusu za człowieka płaci, energia, piły wiesz że jedna tarcza do traka (350) kosztuje 400zł wiesz że trzeba ich 8 na jedną obstawę czy wiesz że czasem taka piła wytrzymuje parę dni? Czy wiesz ile kosztuje transport drewna okrągłego ile kosztuje dobra maszyna tartaczna, czy wiesz ile tych maszyn trzeba? A Ty co kawałek placu jednego człowieka i chcesz troszkę więcej z m3 niż my pochwal się jakie marże macie Śmiało, Ty warunki będziesz dyktował ,łaskę robisz że gotówką płacisz a myślisz że co nam w LP. na ładne oczy dają wiesz co to jest przedpłata w ogóle ? A co do wydajności to się swoją zainteresuj bo ile lat w drewnie siedzę jeszcze dwóch takich samych partii okrągłego nie spotkałem a średnią to Ty sobie z podstawówki oblicz i proszę przestań bzdury wypisywać i swoją mądrością innych uszczęśliwiać

zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2011-02-05 23:36:34

Zgłoś nadużycie

do zapracowanego

Popieram zapracowanego taka jest prawda Goście ze składów!!! Chcą więcej zarabiać nic nie robiąc i tak mają więcej na 1 m3 niż my co musimy ostro naginać! DO WSZYSTKICH DRWALI NIE POPUSZCZAĆ SKŁADOM to klienci przyjdą bezpośrednio do nas

Tartak [13]Odpowiedz na ten wątek2011-02-06 08:52:01

Zgłoś nadużycie

DO ZAPRACOWANEGO

Gratulacje, wyszło tak naprawdę czego chcecie. Najlepiej zlikwidować składy i w kazdym mieście postawić tartak, a nawet dwa. Jaki ty durny jesteś człowieku. Nie uszczęśliwiam nikogo swoją mądroscią, poprostu dyskutuje z Wami na temat cen. Co do ludzi, to też wiem co to znaczy zus i inne koszty. Mam 5 osób na utrzymaniu, a plac i jego utwarzdenie plus postawienie biura, zakup aut, budowa wiat, pił, wózków to inwestycja za którą nie jeden tartak mógłbym kupić. Tak więc przestancie piepszyć głupoty panowie. Acha co do wątku, ten portal to nie tylko głos tartaczników, ale wszystkich ludzi zaimujących sie drewnem. Marżą się juz wcześniej Ci chwaliłem, poczytaj sobie. Zresztą to już ostatni mój wpis w tym wątku, śnicie o "zmowie" cen i utrzymaniu wysokich marż. Nie ma rozsądnej dyskusji jest tylko pyskówka i udowadnianie jak to do interesu sie dokłada przy rozsądnej cenie. Powodzenia. Co do cen, to już mam z wczoraj dwie oferty na 700 i 720 zł netto. A z importu dostałem po 700 zł (zobacz sobie w ogłoszenia na tym portalu - eurobrus z 30.01.2011. Podstawowa zasada biznesu - obrót i nie wysoka marża. Wyjątkiem są nisze, a o drewnie tego powiedzieć nie mozna. Pozdrawiam i jeszcze raz śnijcie Panowie o wysokich cenach

składzik [6]Odpowiedz na ten wątek2011-02-06 10:52:05

Zgłoś nadużycie

cało samochodowe transporty sprzedaje po 35zł/mp

Marcin [45]Odpowiedz na ten wątek2011-02-18 11:19:33

Zgłoś nadużycie

do składzik 6

zapraszam na zakupy do mnie

tarstol [3]Odpowiedz na ten wątek2011-03-02 22:08:48

Zgłoś nadużycie

Składzik więc kupujesz z importu

To jak to jest przychodzę do ciebie dzisiaj z zestawieniem więźby dachowej. Jaki czas realizacji i za te 700 netto to masz impregnowane??

Myślisz że każdy chce sprzedawać w wysokich cenach ja nie chce i aktualnie na początku roku jestem 45 tys pod kreską chcę .W tym roku utrzymać jakąś rozsądną cenę by ludzi nie "spłoszyć" i wyjść chociaż na minimalnym zysku.

Gdyby nie lasy polskie nie było by całego tego problemu. JEśli miał bym możliwość kupienia surowcą po 50 euro jak to jest np w finlandii wypioł bym sie na LP kupował drzewo po normalnych cenach

Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2011-03-03 23:11:51

Zgłoś nadużycie

lasy hmm

Lasy to instytucja monopolistyczna. Nic się z tym na razie nie da zrobić.

tarstol [3]Odpowiedz na ten wątek2011-03-04 21:38:26

Zgłoś nadużycie

kto chce kupić kantówkę po 650 zł

Witam,
Ja mam importowaną kantówkę świerkową jeszcze taniej. Z checią ja sprzedam po 650 zł za m3 loko odbiorca (cena dla woj. mazowieckiego), dowolna w długosciach do 6 m. Popatrzcie w ogłoszenia na tym portalu. Nie biorę przedpłat.

Eurobrus [5]Odpowiedz na ten wątek2011-03-09 21:43:47

Zgłoś nadużycie

może ja

może ja bym kupił bo sprzedaje po 980 brutto i nie wyrabiam "dolnośląskie"
(po ile by było z transportem i w jakiej klasie?)

zapracowany [42]Odpowiedz na ten wątek2011-03-10 20:59:40

Zgłoś nadużycie

850 zł za m3 lubelskie

TARTAK [2]Odpowiedz na ten wątek2011-03-16 15:46:44

Zgłoś nadużycie

Zapraszam do współpracy zapracowanego 4

Witam,
Poszukaj nas w ogłoszeniach na tym portalu. Znajdziesz nas też na tym portalu i w internecie po nazwie. Zapraszam do współpracy.
Pozdrawiam

Eurobrus [5]Odpowiedz na ten wątek2011-03-16 21:17:21

Zgłoś nadużycie

zapraszam do wspolpracy

witam jaka wspolprace ma pan na mysli

uzytkownik [6]Odpowiedz na ten wątek2011-03-17 18:14:44

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA