Jakie piły do wielopiły [3]
Mam pytanie jakich używacie do cięcia na wielopile. Drewno miękkie i średnie. Ile powinno być zębów do drewna mokrego? Proszę o pomoc w wyborze
Misiek [11]Odpowiedz na ten wątek2010-11-12 22:21:13
piły
Ja używam pił 24 zęby z 4 nożami bocznymi( multix)
stollarz [1]Odpowiedz na ten wątek2010-11-16 22:22:51
Piły
Proponuje zainwestowac w piły pokryte teflonem, nie ma problemu z zywica nie zaklejaja sie, mozna pracowac na duzo wyszych predkosciach.
Zadzwon do handlowcow z kilku firm ja pracuje na globusie wapienica i polecam.
rad [6]Odpowiedz na ten wątek2010-11-20 08:44:26
to sa dobre piły
polecam włoskie piły FREUD, ilosc zebów 20+4 (piła 250mm) uzywam takich do ciecia drewna swiezego (swierk, jodła).Miałem tez multixy z Globusa i Faby ale ani jedne ani drugie nie maga sie równac z tymi z Freud'a, poza tym cena Globusa i Faby była duzo wyzsza. Co pił pokrytych teflonem, mozna zainwestowac i wywalic kase ale mozna tez kupic płyn do mycia pił. przed ostrzeniem wrzucam je na 15-20 min do beczki z takim płynem potem wyciagam opłukuje woda i piła wyglada jak nowa. Koszt takiego preparatu to ok 200zł i mi wystarcza na ok poł roku .
góral [1]Odpowiedz na ten wątek2012-02-28 17:37:15
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.