DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Przetargi PLD - jakie ceny?

Przetargi PLD - jakie ceny? [8]

Trwają przetargi na PLD, każdy z nas musi podać w ciemno ceny za drewno co przy obecnych brakach skończyć się może tragicznym wzrostem cen. Żeby nie dać się zwariować proponuję wymienić się wysokością cen jakie oferujemy na PLD

Ryszard Z> [2]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 02:15:05

Zgłoś nadużycie

Proponuję bojkotować PLD. Jak nic nie kupimy, to ceny same spadną.

Adam [1]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 09:24:19

Zgłoś nadużycie

Myślę, że taki bojkot nie jest możliwy. To baza do zabezpieczenia ...

surowcowego. I żadna firma PLD nie odpuści

Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 11:52:23

Zgłoś nadużycie

oj naiwny Ryszardzie

Jak chcesz się umawiać z firmami , zagranicznymi lub dużymi tartakami. A twoja konkurencja też jest na pewno bardzo lojalna. Niestety panowie drzewiarze LP wydały wyrok na małe i średnie firmy .Trzeba się będzie przekwalifikować . LP wprodziły wariant niemiecki , tylko duże firmy przetrwaqją

Adam [674]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 13:44:53

Zgłoś nadużycie

Budować więcej fabryk IKEA

Budować więcej fabryk IKEA a bedzie drewno w cenie złota i nie do zdobycia. A leśnicy już ręce zacierają bo IKEA wciąga całe drewno które jest, a cena wynika z monopolu lasów i potęgi IKEA.

POLAK [1]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 22:08:39

Zgłoś nadużycie

ILE DAĆ ŻEBY DOSTAĆ

Sam się zastanawaim mam małą firmę jestem 30 lat na rynku i takich czasów jeszcze nie było. Drzewno drogie do tego jeszcze chcą go inaczej klasyfikować (na długości) porażka . Ja chcę dać ceny wywoławcze bo te po których ostatnio kupywałem były złodziejskie 300 plus vat i transport (a niedalko mnie robią więźby po 550), z drugiej strony jak nie dostanę nic lub mniej to jest po mnie i tak przecież obcinają na po 25% to już jest kompletna paranoja. Nie wiem co robić RDPL Katowice wykupują Austryjacy biorą wszystko jak leci (kto by nie brał jeśli mają przebicie 4 do 1 i do tego bez VAT;u )i to oni ustalają ceny oni i 10 potentatów w Polsce. Wiem i to z dobrych źródeł że jeśli oni ustalą sobie cenę np. 200 za m3 to nam małym firmą daje się cene minmalną 300

Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2010-10-22 23:35:55

Zgłoś nadużycie

No na wywoławcze to raczej bym nie liczył. Ja chcę drewno kupić. myślę o ...

cenie ok. 170 zł za sosnę

Ryszard Z> [2]Odpowiedz na ten wątek2010-10-23 00:24:15

Zgłoś nadużycie

I jak tam po przetargu

MI obcęli i mogłem wziąć tylko 750m3
za sosne zaoferowałem 165 i dostałem wszystko za świerka 219 i niestety 165 m3 nie dostałem

Ile dawaliście za świerka ??

Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2010-10-28 18:56:49

Zgłoś nadużycie

Chcieliście interwencji-to macie

Chcieliście interwencji rządu to macie. Lasy idą do budżetu i każda złotówka sie liczy. Zmienić trzeba mentalność drzewiarzy. Nie będzie PLD no i dobrze bo będzie więcej pieniędzy do budżetu

Wujek [387]Odpowiedz na ten wątek2010-10-28 21:30:33

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA