DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
zakup drewna

zakup drewna [2]

Może na tym forum uzyskam miarodajną informację odnośnie sprzedaży na portalu e-drewno. Chodzi mi czy leśnictwa wystawiające małe ilości drewna do sprzedaży (mniej niż 30m3) robią to zgodnie czy też niezgodnie z prawem.

jan [22]Odpowiedz na ten wątek2010-09-13 14:09:55

Zgłoś nadużycie

prawo czy regulamin?

Nie ma chyba przepisu który zabrania wystawiania na aukcji 30m3 drewna. Bo niby jaki to miałby być przepis?
Co najwyżej regulamin e-drewno może określać sposób sprzedaży na aukcjach e-drewno, ale w nim też nie ma ilości minimalnych. Z charakteru wystawianego na e-aukcjach towaru wynika, że mogą to być ilości nawet po 10m3, a jak LP uznają to za stosowne to i 1m3 wystawią.

ppaffell [55]Odpowiedz na ten wątek2010-09-13 14:56:51

Zgłoś nadużycie

zakup drewna

Ja też tak uważam, natomiast Nadleśnictwa widocznie różnie inerpretują przepisy czy regulamin. Piszę dlatego, że na moje pytanie -dlaczego w danym Nadleśnictwie nie wystawia się małych partii drewna a w innych tak otrzymałem odpowiedż że wystawianie na sprzedaż małej ilości drewna na e-drewno jest niezgodna z prawem czy regulaminem i inne Nadleśnictwa łamią przepisy. Jest to odpowiedz Pani z Działu Sprzedaży,która może się mylić dlatego szukam odpowiedzi na tym Forum

jan [22]Odpowiedz na ten wątek2010-09-14 09:03:11

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA