DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Samochod do drewna jaki?????

Samochod do drewna jaki????? [5]

Czy moze ktos mi doradzic , potrzebuje kupic ciezarowke do drewna , jaka marke najlepiej oraz jak duza jest roznica pomiedzy 6x4 oraz 6x2 , czy moze ktos ma taki 6x2 jestem ciekawy jak sobie radzi , zaznaczam tylko ze po gorach nie zamierzam jezdzic , mieszkam w lubelskim jestem ciekawy czy taki powiedzmy 6x2 poradzi sobie czy tez szkoda pieniedzy.
moj e-mial kevin03@o2.pl

dziekuje

Mariusz [24]Odpowiedz na ten wątek2010-06-07 05:02:07

Zgłoś nadużycie

Witaj
Nie wiem jaka jest róznica w kasie pomiędzy 6x4 a 6x2, jeżeli nie ...

duża to kupuj 6x4, dlatego że kupując drewno od LP loco-las, musisz wjechać i wyjechać niekiedy w taki teren że tylko 6x4 może sobie poradzić.

apollo [10]Odpowiedz na ten wątek2010-06-12 13:31:31

Zgłoś nadużycie

Dziekuje

roznica cenowa to jakies 30 do 40 tys zl , w zaleznosci od marki , dziekuje za informacje w takim razie poprzestaje na 6x4 , moze wiesz ktora marka jest ok , volvo , scania czy moze man????

dzieki i bede wdzieczny za informacje

Mariusz [24]Odpowiedz na ten wątek2010-06-13 05:43:08

Zgłoś nadużycie

Co chcesz wozić papierówke czy tartaczkie

Jaka odległość - jak krótka i ciężki teren to może z napędem na wszystkie osie, ale jak długa odległość to radzę z napędem na tył mniej spali wczasie jazdy to ważne , nie żałuj na mocy 410 - 500 koni powinno starczyć ale moc to tylko z dobrym kierowcą który wie jak użyć tej mocy .jakie auto z reguły nigdy nie kupuję się auta a lasu do lasu wiadomo że jest wyjeżdzony ,najlepiej kupić auto które nie jeżdziło po lesie,i je zabudować to wiąże się z kosztami ,marka? u mnie jeżdzi man 490 k , reno 410 k , scaania 430 k ,hyba tak moc napewo zbliżona aa i żaden niema napędu na przód.

romek [5]Odpowiedz na ten wątek2010-06-14 07:21:23

Zgłoś nadużycie

Potrzebuje i do papierowki i do tartaczki

dzieki za informacje , ale to autko potrezbuje raczej na wlasne potrzeby , nie zarobkowo , tak z ciekawosci to jakie sa teraz stawki za wozenie dluzycy oraz papierowki za km . Bo w lubelskim ostatnio placilem 3.80zl za kilometr dluzyca .

Pozdrawiam i dziekuje

Mariusz [24]Odpowiedz na ten wątek2010-06-15 05:58:01

Zgłoś nadużycie

Wita Zachodniopomorskie

ile kosztuję km u nas jest różnie,a dlatego że przewożnik za przywóz tartaczki ma płacone za km i i ile masy przywiezie czyli 10km stawka ok 8,24 za km razy 30 m i wychodzi za kurs ileś tam,inna odległość to inna stawka za kilometr mówie przykładowo , jak wożą papierówkę to jest za metr ileś tam kilometry nie grają roli ,stawki nie pamiętam ponieważ bieżemy głównie tartaczkie .My wynajmujemy nie mamy swoich przewiżników.

romek [5]Odpowiedz na ten wątek2010-06-16 07:03:10

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA