SKŁAD OPAŁU a cena drewna? [2]
jak to jest z tym drewnem? Cena drewna w LP w wałkach niejednokrotnie przekracza cenę drewna już pociętego i połupanego. Np metr 3 drewna w lesie kosztuje 150zł i takie samo drewno można kupić na składzie opału po 140zł. Fakt, że przestrzenny ale dolicz do tego transport, robociznę i jakim cudem składy opału jeszcze na tym zarabiają >>??
jaroslawbolszakow@gmail.com [2]Odpowiedz na ten wątek2010-05-03 19:28:46
witaj, przyjmijmy ze 1 m3 dębu kosztuje w Lesie 100 zł, 1 MP na skłądzie ...
połupany kosztuje 140 zł, TERAZ 1 m3= około 1,55 MP. jak to się może opłacać ? i doliczyc do tego transport drewna solówką około 25 zł za 1m3. OPŁACA SIĘ FEST ! jak MAGICZNIE, poukłądasz ze bedzie dobrze wyglądać tnz, ułorzyc tak drewno na palecie lub w siatce zeby wygladało na 1MP a miało 0.80 MP tak naprawde. więc sie opłaca ! i najlepiej jak jeszcze bedzie sezonowane to cię ludzie pocałuja gdzie tylko będziesz chciał, a rozładunek HDS I SKRZYNIOPALETY - miód :) aha, i nic nie przeszkadza zebyś miał podstawowy asortyment ze składu drewna ! łaty, kontrłaty, krawędziaki 10x10, 14x14 krokwie jakies na 8 mb 6x18 , 7x15 itp itd to pojdzie zawsze, działkowcy rozniosą ci to pojedynczo ;) POWODZENIA
DZIKI [3]Odpowiedz na ten wątek2010-05-03 21:33:51
metr przestrzenny dębu w LP w Bydgoszczy kosztuje 110zł netto / 134,20 zł ...
brutto... . Do tego dolicz transport, składowanie, piłowanie i rąbanie (ręczne - zajechać się można na śmierć, albo zainwestować w maszynę - jakies 40.000zl ) na koniec transport do klienta. Są przecież ludzie - składy które handlują i zyja wyłącznie z drewna kominkowego i wcale nie układają MAGICZNIE drewna. Kiedys pracowałem w firmie ktora drewno sprzedawała ( wycinała drzewa a drewno szło po naprawde niskiej cenie) i wiem ze ludzie sie potrafią wykłócac o pare klocków, wiec magia za duzo tu nie da. Poza tym proces kupienia drewna z LP to jakas paranoja, te licytacje to mnie do szalu doprowadzają. Jak ktos nie jest w temacie to sie nie połapie, np ja mam problemy z rozszyfrowaniem oznaczen w cenniku.
Wracając do tematu, sa jakies sposoby na kupno drewna z innego zrodla niz LP? a jesli nie to czy sa jakies okolicznosci zeby kupic od nich to drewno taniej? Chodzi mi po glowie otwarcie składu opału szukam dostawców drewna. Mam 1,5 ha działki gdzie bym mógł to zrobic, w moim miescie nie ma niczego podobnego. Ale cena drewna w LP mnie z kapci wyrywa :/
Dzieki Dziki!
jaroslawbolszakow@gmail.com [2]Odpowiedz na ten wątek2010-05-03 22:28:00
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.