DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Proszę o pomoc.Program do centrum sterowanego numerycznie. Temat drzwi!

Proszę o pomoc.Program do centrum sterowanego numerycznie. Temat drzwi! [10]

Witam! Szef jakiś czas temu kazał mi poszukać jakiegoś mądrego rozwiązania dla programowania CNC. Mamy dużo indywidualnych zamówień na skomplikowane drzwi zewnętrzne, a każdy klient ma swoją wizję. Soft ma mieć możliwość szybkiego narysowania drzwi, ewentualnej edycji wymiarów i przerzucenia tego na Weeke BP 150 z 95 roku. Jest tu coś sensownego?

deko-deko [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-20 20:39:56

Zgłoś nadużycie

Kolego w tego typu maszynach nie ma łatwych programów jest tylko kwestia ...

nauki i przyswojenia sobie programów. Nie wiem jak weka, ale moje centrum obsługuje rysunki z programu CAD4, tylko musisz mieć typowy do tej maszyny tzn. z pozycjami, narzędziami itd. są także firmy które sprzedają oprogramowania wraz z uruchomieniem i krótkimi lekcjami obsługi, ale to drogi interes.

Marcin [45]Odpowiedz na ten wątek2010-04-21 14:03:22

Zgłoś nadużycie

Program do CNC - drzwi...

Ze względu na wiek naszego CNC o odczycie plików cadowskich raczej mogę zapomnieć. Ponoć Niemcy mają takie softy, nawet widziałem w zeszłym roku na dremie... musze dobrze przeszukać neta. Jest możliwość podłączenia do nawet starszych maszyn i jest typowe narzędzie do drzwi...a kasa? Wszystko można przeliczyć na godziny spędzone przy tradycyjnym programowaniu...

deko-deko [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-21 20:06:06

Zgłoś nadużycie

Program do CNC - drzwi...

...znalazłem coś co się nazywa Cobus Concept?Czy wiecie jak to się sprawdza?

deko-deko [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-21 20:26:51

Zgłoś nadużycie

Program do drzwi

Cobus jest chyba najpopularniejszy... trudno coś innego znaleźć. byłem raz na prezentacji w Toruniu - program ma duże możliwości a przeszkolony człowiek robi dowolne drzwi w parę minut. sami borykamy się też z tym problemem - wpisywanie do maszyny pojedyńczych elementów to masakra. a cena? my teraz odkładamy na ten soft - ponoć szybko się spłaca.

stolarz [2]Odpowiedz na ten wątek2010-05-18 12:19:06

Zgłoś nadużycie

Zaciekawiony?

Mam stare CNC Morbidelli z Trią i Weeke z Woodwopem i Wku%*#@^ jak mój pracownik jak wpisuje programy na Morbi i ślęczy nad tym i ślęczy, na Wece jakoś to szybciej idzie. Czy można ten program podpiąć w automacie do tych 2 maszyn???, A okna też można na tym programie zrobić???

JamieT [2]Odpowiedz na ten wątek2010-05-26 12:38:26

Zgłoś nadużycie

Program na youtube - sami zobaczcie...

http://www.youtube.com/watch?v=B8bMeUOaBcU

dirtybaster [3]Odpowiedz na ten wątek2010-06-08 19:55:57

Zgłoś nadużycie

http://www.youtube.com/watch?v=hxYmGl22JIA

dirtybaster [3]Odpowiedz na ten wątek2010-06-08 19:57:14

Zgłoś nadużycie

http://www.youtube.com/watch?v=Zno1A2jfzFY

dirtybaster [3]Odpowiedz na ten wątek2010-06-08 19:58:40

Zgłoś nadużycie

okna?

jak z oknami? ja mam problem z łukami. da się w tym temacie załatwić jakiś soft.

Krzysiek [1]Odpowiedz na ten wątek2010-07-10 19:51:16

Zgłoś nadużycie

a jak z dxf????

kristofer 90 [2]Odpowiedz na ten wątek2010-10-13 21:00:04

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA