DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
TRAK SZEROKOTAŚMOWY

TRAK SZEROKOTAŚMOWY [9]

GDZIE MOŻNA KUPIĆ DOBRY I NIE ZADROGI TRAK NA SZEROKĄ TAŚMĘ

MACIEJ [4]Odpowiedz na ten wątek2010-04-11 17:07:39

Zgłoś nadużycie

trak

kolego interesuje Cie nowy czy używany Trak na szeroką taśme?? i ile jestes w stanie na niego wyłożyć?? pozdro

TOMEK [13]Odpowiedz na ten wątek2010-04-11 21:08:09

Zgłoś nadużycie

na ten cel chciałbym wydać nie więcej czym 60 -70 tyś zł
najlepiej ...

jakby to był nowy trak
pozdrawiam

MACIEJ [4]Odpowiedz na ten wątek2010-04-12 18:56:16

Zgłoś nadużycie

NIE dla traków na szeroką taśmę

Drogi Macieju, nie zawracaj sobie głowy trakiem na szeroką taśmę i nie wierz w bajki że wtedy będziesz ciął szybciej, prościej i przy tym rzadziej ostrzył piły. Mam wielu znajomych tartaczników którzy kupili sobie traki na szeroką taśmę i teraz plują sobie w brodę że nie posłuchali mnie wcześniej. Ja na szczęście ufam własnej wiedzy i kilkunastoletniemu doświadczeniu zdobytemu podczas pracy na tartaku i nie daję się zbajerować producentom i handlarzom traków na szeroką taśmę. Nie pojmuję jak można myślec, że szersza taśma będzie cięła lepiej, dokładniej niż wąska?! Naciągnij cienką żyłkę i szeroki sznurek i spróbuj przeciąc i jednym i drugim na przykład kawałek papieru... co szybciej i dokładniej przetnie ten papier? Tak samo jest z piłami, przecież to takie logiczne!
Opieram się pokusie aby nikogo nie reklamowac, ale chyba nie dam rady... traki pana Drozdowskiego na wąską taśmę zasługują na reklamę zawsze i wszędzie, ośmielę się nawet stwierdzic że to chyba jedyne naprawdę w stu procentach solidne traki na polskim jak nie na europejskim rynku. A wiedza pana Drozdowskiego na temat cięcia drewna przeogromna! i to Jego ogromne zaangażowanie w konstruowaniu co raz to lepszych ale prostych rozwiązań... jestem pełen podziwu dla tego człowieka, tak bardzo skromnego.

stary tartacznik [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-20 14:39:38

Zgłoś nadużycie

popieram!

popieram w 100% wypowiedź "starego tartacznika"

Józek z Olkusza [1]Odpowiedz na ten wątek2010-04-20 14:46:09

Zgłoś nadużycie

stary tartacznik

bardzo dziękuję za pańską wypowieć prośiłbym o jakiś kontakt z panem ,mam jeszcze parę profesionalnych pytań na które chciałbym uzyskać odpowieć właśnie od takiego speca jak pan
z góry dziękuję i postaram się odwdzięczyć
pozdrawiam

MACIEJ [4]Odpowiedz na ten wątek2010-05-01 16:55:39

Zgłoś nadużycie

kolega chyba nie ma pojecia co pisze!!

kolega chyba nie ma pojecia co pisze!!co ma wogóle wspólne żyłka a sznurek są to całkiem 2 osobne rzeczy. nie mające nic wspólnego z piłą wąsko taśmową czy tam szeroko taśmowe . Chyba Twoje kilkunastoletnie doświadczenie poszło na marne . Raczej Cie nie stac na szeroką taśme i wypisujesz jakieś brednie. Szeroka taśma to przyszłośc tartaków Trzeba iśc do przodu a nie cofać sie jak Ty to robisz kolego. Sam mam szeroko taśmowego trak wiec jestem w Temacie.

adam [2]Odpowiedz na ten wątek2010-04-20 17:37:27

Zgłoś nadużycie

do pana Adama

Co do podanego przeze mnie przykładu, nie chodzi mi o ostrośc tych dwóch rzeczy - żyłka i sznurek - ale o ich szerokość! Prosze sobie to przełożyć na piły i tak trochę logicznie pomyśleć, to wszystko. Mam kilka traków na wąską taśmę i wychodzę na cięciu lepiej od zaprzyjaźnionych tartaczników, którzy mają jednego dużego traka na szeroką taśmę i obecnie są rozczarowani, bo mieli ciąć szybciej, więcej i po mniejszych kosztach. To wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.

stary tartacznik [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-21 15:19:21

Zgłoś nadużycie

nie zgadzam się z wypowiedzią poprzednika

piła szerokości 80mm ma taką samą grubość co piła o szerokiści 35mm i wynosi ona 1mm.

Gregory [10]Odpowiedz na ten wątek2010-04-24 20:42:29

Zgłoś nadużycie

nie rozumiemy się

szanowny Gregory, nie piszę o grubości ale o szerokości. Doskonale wiem, że zarówno szeroka piła jak i wąska mają tą samą grubośc. Wracając do podanego przeze mnie wcześniej przykładu z żyłką i sznurkiem (czy jakąś tasiemką, jak kto woli) chodziło mi przede wszystkim o szerokośc tych dwóch rzeczy a nie o grubośc, bowiem z góry zakładamy że grubośc jest ta sama.

stary tartacznik [3]Odpowiedz na ten wątek2010-04-28 13:13:48

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA