DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
budowa suszarni do drewna

budowa suszarni do drewna [5]

Witam , jestem na etapie projektu budowy suszarni do drewna .Mam warunki zabudowy i dalej zaczynają się problemy.Wiem że w różnych miejscach Polski temat wygląda inaczej , proszę o każdą informację .Nie wiem czy fundamenty należy zaprojektować a reszta to maszyna i urządzenie .Moja projektantka próbuje się czegoś dowiedzieć .Z góry dziękuję może ktoś przerabiał ten temat w ostatnich latach.

Misiek [12]Odpowiedz na ten wątek2023-01-19 11:39:37

Zgłoś nadużycie

nikt nie stawiał suszarni

Panowie , czy naprawdę nikt nie stawiał suszarni . Mogę pomóc w sprawie kotłowni , przebrnołem ten temat i nie było łatwo.

Misiek [12]Odpowiedz na ten wątek2023-02-07 09:11:32

Zgłoś nadużycie

podaj wiecej szczegółów

Ogólnie, nie traktuj tego jak maszyny a jak budynek. Musisz zaprojektować to jak małą halę, a najważniejsze to nośność posadzki i zakotwiczenie słupów w fundamencie lub wylanie stóp betonowych tylko pod słupy, wiele zależy od ogólego zarysu tej suszarni (wymiary, materiał ścian) i umiejscowienia jej względem innych budynków bo np. jeśli będzie "prztulona" do innego budynku potrzebna byłaby ściana ogniochronna jeśli ma to być wolnostojące już tego nie masz.

Paweł [114]Odpowiedz na ten wątek2023-02-07 23:10:38

Zgłoś nadużycie

suszarnia

Suszarnia gotowa Nardi , budynek murowany doklejony nowy jako sterownia i rozdzielnia .Na tą chwilę próbuję przejść to tak , że płyta betonowa i budynek to obiekt budowlany a suszarnia to maszyna i urządzenie .Teraz czekam na opinię strażaka , nie wiem czy będzię się czepiał.

Misiek [12]Odpowiedz na ten wątek2023-02-08 07:53:22

Zgłoś nadużycie

Suszarnia

I jak obecnie to wygląda? Czy udało się to jakoś załatwić? Nie ukrywam, że interesuje mnie również stworzenie suszarni i nie wiem, od czego zacząć.

Łukasz [23]Odpowiedz na ten wątek2023-07-14 13:09:26

Zgłoś nadużycie

suszarnia

proszę o tel 784538844

Misiek [12]Odpowiedz na ten wątek2023-07-17 12:14:31

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA