Piła taśmowa ciężko wcina się w drzewo [2]
Witam, panowie jestem początkującym jeśli chodzi o przecieranie drzewa itp. mam pewien problem i zbytnio nie wiem jak to ogarnąć, piła niby naostrzona ale żeby przeciąć kłodę muszę dosłownie wpychać piłę, ogólnie da się idzie prosto, nie faluje ale to nie to, kupiłem nową piłę i jest ok, zastanawiam się jedynie gdzie jest błąd ostrzenia bo tu jest problem, za duży kąt natarcia (13stopni), za wysoki ząb? Czy o co tu chodzi
Alek [2]Odpowiedz na ten wątek2021-08-28 08:45:59
wg mnie za mały kąt natarcia
Popatrz czy przy ostrzeniu za bardzo nie ostrzysz pionowej płaszczyzny przez co poprusłeś sobie kształt tarczy
Darek [94]Odpowiedz na ten wątek2021-08-28 09:16:41
Staram się więcej zbierać z grzbietu ostrza, z kąta natarcia ledwo co ...
dotyka, ale jeszcze sprawdzę tarcze, myślałem już o kupnie ściernicy borazonowej
Alek [2]Odpowiedz na ten wątek2021-08-28 10:18:24
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.