trak szerokotaśmowy problem!!! pilne. [2]
Witam niedawno kupiłem używany słowacki trak kpp900 na piłę 80mm. do tego mam ostrzałkę, walcowarkę, i szrankownik. Nie wiem za bardzo jak mam się zabrać za wyprawę pił, bo piły na wąska taśmę zawoziłem do faceta który się tym trudnił. Naostrzyłem używaną piłe która miała już dość duży szrank i cięcie nie szło dobrze tzn. piła falowała w drewnie a jedna nawet pękła. Nie wiem do kogo mam się udać z tym problemem, bo w okolicy są tylko traki na wąską taśmę. Dzięki za każdą propozycję
Gregory [10]Odpowiedz na ten wątek2010-02-21 12:45:24
Ostrzenie
Trzeba odpowiednio naprężyc-rozwalcowac piłę. Po wyrównaniu naprężeń obydwu płaszczyzn, nalezy lekko rozwalcowac grzbiet piły, tak zeby linia uzębienia była napięta
Jan Chmura [13]Odpowiedz na ten wątek2010-02-22 09:36:00
Ja tam problemów nie mam
poniewaz wolalem kupic maszyne polskiej produkcji wiedzac ze pily robia pod nie,ze jest serwis na miejscu,ze jest instrukcja w jez.polskim.Wolalem wydac pare zlotych wiecej na nowa niz kupic nieco tansza zagraniczna ale uzywana gdzie potem problem goni problem,przerabialem juz to z wieloma maszynami.
tartacznik [9]Odpowiedz na ten wątek2010-03-02 07:35:32
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.