DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Przedsiębiorcy

Jacy przedsiębiorcy - firmy biorą udział w projekcie?
W takim projekcie po stronie biznesu musi być firma - lider, która go uwiarygodni.

Wrinks [192]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-26 13:01:39

Zgłoś nadużycie

cd.

Jest jakaś strona tego projektu?
Konsultantami metodycznymi w projekcie zostali podleśniczowie, którzy zaoferowali najniższe ceny w przetargu RDLP.
Szkoda gadać. Nieprofesjonalne to.

Wrinks [192]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-26 15:21:01

Zgłoś nadużycie

Następny projekt unijny [4]

" stymulacja wzrostu udziału kobiet w sektorze drzewnym i ułatwienie kontaktów pomiędzy nimi " - to mi się podoba. Kto im wymyśla takie hasła?
Założą im gadu-gadu?

Karol Kopeć [26]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-26 20:06:37

Zgłoś nadużycie

Projekt realizowany jest przez kilka państw, a w każdym z nich są trochę ...

inne priorytety. Szwecja i Niemcy rozważają wprowadzenie parytetów w zarządach spółek wzorem Norwegii gdzie 40% zarządu stanowić muszą kobiety. Patrząc z tego punktu widzenia hasło, przynajmniej dla mnie, nie jest aż tak bardzo dziwne.

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-26 23:33:08

Zgłoś nadużycie

Projekt

Nie o to chodziło. Wydaje mi się, że tego typu teksty można potem w różny sposób interpretować. Mieliśmy już program "Niepełnosprawny - pełnosprawny w pracy" i poza wydaną kupą kasy na reklamę w TVP nic to nie dało. Nie widzę w zakładach zatrudnionych osób - no chyba, że ze względu na SOD i to osoby ze stopniem lekkim. Zwykły pracodawca nie odważy się zatrudnić osoby niepełnosprawnej, bo w myśl wszystkich przepisów, które trzeba spełnić, staje się to utrapieniem. Parytety - z całym szacunkiem, wprowadza się na ślepo. To już było w socjalizmie, kobiety na traktory!

Karol Kopeć [26]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-27 08:58:50

Zgłoś nadużycie

kobiety

Słuszna uwaga. Moim zdaniem czynnik kobiecy w miejscu pracy - także, a może zwłaszcza na stanowiskach managerskich bardzo firmę cywilizuje.

Wrinks [192]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-27 09:23:43

Zgłoś nadużycie

Kobiety - Ja bardzo lubię z nimi współpracować - są bardziej uczciwe i słowne

Jednakże nie dajmy się zwariować z tym parytetem. 40% w dwu lub trzy osobowym zarządzie? Jak to liczyć? Dochodzimy do absurdu podyktowanego poprawnością polityczną. Wieczorem spotkamy łobuza malującego brzydkie słowa na murze i zwrócimy mu uwagę, a on jest dajmy na to czarnym Żydem. I nagle jesteśmy rasistami, antysemitami i homofobami w jednym oraz tłumimy wolność słowa. A kto zapłaci za czyszczenie i malowanie ściany?. I w drugą stronę. Koleś, co nie lubi kobiet w zarządzie i tak będzie "w białych rękawiczkach" gnębił niewiastę na każdym kroku albo wmanewruje ją w jakieś problemy.

Karol Kopeć [26]Odpowiedz na ten komentarz2011-02-27 13:06:00

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA