Co tam sie Panie wyprawia [9]
Tu przekroczenie DMC czy nacisku na os to maly pikus w porownaniu z tym co sie dzieje w papierach. Na kwitach z LP jedno, na aucie drugie. Tyle, ze inspekcja tego nie zweryfikuje, bo kierowca ma juz inne kwity, a te z lasu głęboko w kieszeni. Ciekawe skąd ta ekstra ilość, kto za to placi i do czyjej kieszeni trafia. Odpowiedz kazdy zna.
Les_niczy(j) [4]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-15 16:59:53
Ja nie znam odpowiedzi, proszę mnie oświecić
Codziennie kupuję kilka kursów drewna, zwykle 28m3 na kursie, wszystko co kupuję jest na kwicie. Proszę o informację jak się robi takie coś, żeby mieć jakąś "ekstra ilość"?
Średni Tartak [47]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 07:48:15
Dorożała
Kolejny troll od Dorożały, z zamówieniem na sr***e na LP (nie mówię że nieuzasadnione, ale
nie na poziomie oskarżeń o kradzież drewna).
Jakby napisał, że kierowca ma dwa kwity, jeden na 28 m3, a drugi na dodatkowe np. 8 m3, to może bym uwierzył. Ale leśniczowie już dawno tego nie robią.
Piotr k. [120]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 09:28:44
A jednak nadal robią
Czasem przy rozmowach z leśniczymi nadal słychać o tej praktyce. Szczególnie praktykowane przez Panów górali.
ie [3]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 09:32:06
Nie znam Dorożały :)
Te praktyki nadal sa. Nikt nie dolozy kilku dluzyc ekstra, ale juz pojawia sie pytanie jak je ktos zmierzyl. Zabawa "w klasy" - B lub C idzie jako D a nawet WDP. Kolejna kwestia to cynk dla znajomego odbiorcy, gdy lezy ladne drewno na mygle. Rezerwacja :) Przyjedziesz z daleka i zaladuja Ci to czego lokalsi nie chcieli. Powiedz mi jak z pensji lesniczego mozna miec kilka mieszkan nad Baltykiem, dom kupiony i remontowany za gotowke, dwa samochody i dwa razy w roku wakacje zagraniczne? Pomijam zycie ponad stan i niepracujaca zone? Dlaczego majatek jest ukrywany, jezeli sie na to zarabia z pensji?
Les_niczy(j) [4]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 10:35:55
Dorożała ;)
Nie wiem kto Cię wynajmuje, domyślam się kto płaci za te komentarze ;)
Znam kilku leśniczych, pracuję w powiązanej branży dobre kilka lat. Żaden nie ma takiej sytuacji prywatnej. Czy to oznacza, że otaczam się biedotą?
Co do ładnych i brzydkich mygieł- z tego co wiem, to kupujesz na aukcji partię, i dostajesz sztuki przyznawane z automatu. W wielkim wymiarze jest inaczej?
PS. Jeśli wiesz o tym, że ktoś kradnie, to zdajesz sobie sprawę, że masz obowiązek poinformować o tym stosowne służby?
Piotr k. [120]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 10:43:21
Umowe podpisujesz na trymestr na kilka tysiecy metrów i myslisz, ze juz Ci ...
przydziela drewno po sztukach? Przeciez to drewno jeszcze nie jest pozyskane. Masz ilosc z umowy, kiedy chcesz odebrac umawiasz sie na odbior. Przydzial jest na mygle. Myslisz, ze na mygle szukaja dluzycy, ktora Ci przydzieliło? Jedni maja juz naszykowane, a inni dostaja to co stoi z brzegu, czesto juz przebrane. Dobrze, ze zaznaczyles "z tego co wiem" :)
Les_niczy(j) [4]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 12:23:40
do ciebie
tu trzeba zacytować klasyka:
ty jesteś po prostu głupi, czy tylko tak piszesz?
Robert [67]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 11:50:46
to było do osobnika o nicku "Les_niczy(j)"
Robert [67]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 11:53:07
Panie Lesniczy, dziekuje za Pana glos w dyskusji ;)
Les_niczy(j) [4]Odpowiedz na ten komentarz2024-07-16 12:25:09
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.