DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Żetony i nowe sposoby psychologii sprzedaży.. [1]

Szlag mnie trafia, kiedy różnymi przebiegłymi metodami próbuje się wyciągnąć od czytelnika pieniądze....

"Artykuł można obejrzeć po zalogowaniu..", tymczasem po zalogowaniu trzeba kupić żeton...

Zdegustowany [2]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-20 06:01:24

Zgłoś nadużycie

Przykro mi, że widzi Pan tekst, którego tu nie ma.

Informacja widoczna pod artykułem brzmi: "Dostęp do płatnych materiałów jest możliwy wyłącznie po zalogowaniu"

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-20 13:05:41

Zgłoś nadużycie

Zdegustowany jw.

Panie Dominiku. Ja Jestem zalogowany i pojawiło się takie coś
....................................................................................................................
Artykuł płatny

Nie masz żetonów uprawniających
do korzystania z usług?
Możesz je zamówić teraz

Koszt dostępu do pełnego artykułu: 2 żeton(-y/-ów)

Aktualnie posiadasz: 0 żeton(-y/-ów)

..................................................................................................................

Czy To NIE JEST WYCIĄGANIE PIENIĘDZY....

Kierownik Tartaku [22]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-25 09:37:07

Zgłoś nadużycie

Artykuł płatny [3]

Moim zdaniem jest to jednoznaczna informacja o tym, że za ten artykuł trzeba zapłacić. Nie ukrywamy tego. Nie ma takiej sytuacji jak napisał "Zdegustowany", że najpierw musi się zalogować, a dopiero potem dowiaduje się o konieczności zapłaty.

Co do "wyciągania pieniędzy". Czy za wykonanie pracy związanej z zebraniem i opracowaniem danych nie należy się nam wynagrodzenie? Czy w tartaku, którym Pan kieruje dodatkowe usługi np. struganie czy suszenie tarcicy wykonywane są dla klientów za darmo, czy "wyciągają" Państwo od nich pieniądze?

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-25 20:31:30

Zgłoś nadużycie

Obstaję przy swoim..

Witam Panie Dominik,

No to może taki przykład..

Zauważył Pan bardzo ciekawe ogłoszenie o tanich, dobrych jakościowo panelach ogrodzeniowych z drewna. Bardzo Pana zainteresowało to ogłoszenie, bo i ogrodzenie stare i żona raz po raz uszczypliwie prosi o wymianę. Na ogłoszeniu oprócz danych teleadresowych tartaku (w którym pracuje Pan "Kierownik Tartaku" ;-) ) informacja, że ogrodzenia możliwe do obejrzenia w siedzibie. Pakuje Pan żonę i dzieci do auta i ... jedziecie. W bramie wita Was uśmiechnięty pracownik i prosi o 10 zł za wjazd. Pan zbulwersowany wyraża w kilku żołnierskich słowach swoją opinię o tym procederze, tymczasem pracownik tartaku ze spokojem mówi do Pana: "Proszę Pana - włożyliśmy zbyt dużo wysiłku i pracy żeby wymyślić wzory tych ogrodzeń, by ot tak je wszystkim pokazywać". Pan wykrzykuje "no jak to, przecież było ogłoszenie, że można kupić.." a w odpowiedzi słyszy Pan: "Oczywiście można kupić, ale najpierw trzeba zapłacić za wjazd - nikt przecież Pana nie oszukał"

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Zdegustowany [2]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-26 06:13:39

Zgłoś nadużycie

Przykład fajny, ale nieadekwatny. W naszym "ogłoszeniu" podaliśmy ...

informację, że artykuł jest płatny. Nikogo nie naciągaliśmy na rejestrację w serwisie pod jakimkolwiek innym pozorem.

Dominik Jabłoński [511]Odpowiedz na ten komentarz2016-09-26 09:22:47

Zgłoś nadużycie

Witam
Ciekaw jestem czy Pan Zdegustawyany wylozylby pieniadze na raport, ...

udostepnilby go publicznie a na koncu raportu zastrzegl ze jesli raport sie podobal to nalezy za niego zaplacic.

Pozdrawiam :)

Jaroslaw Kolodziej [1]Odpowiedz na ten komentarz2016-10-10 09:10:13

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA