DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
maszyna do podbitki deski podlogowej tarasowej

maszyna do podbitki deski podlogowej tarasowej [3]

prowadze warsztacik stolarski ale nie jestem stolarzem i nie mam szerszej wiedzy w temacie maszym robie mebelki ogrodowe ale chcialbym dokupic maszyne do robienia podbitki boazeri taka jakas uniwersalna zeby mozna bylo ja przestawic w zaleznosci od zapotrzebowania na rozne potrzeby np do elementow altanki lud deski podlogowej nie chodzi o masowa produkcje
czy dysponujac kwota 5-15-20 tysiecy mozna cos kupic ??na co zwrocic szczegolna uwage przy wyborze takie strugarki lepsza 3 czy 4 stronna bede wdzieczny za wszelkie porady pozdrawiam

zenek [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-16 12:56:22

Zgłoś nadużycie

maszyna do podbitki

Witaj zenek, myślę że 3-stronną obrabiarkę prod. rzemieślniczej do 10 000 tyś kupisz,ale myśle ze na początek wystarczy posów do frezarki.
POZDRAWIAM I POWODZENIA

romek40 [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-16 15:25:14

Zgłoś nadużycie

re

dziekuje za info romek!! poczekam na dalsze wypowiedzi ale odpowiedzi na moje pytania pewnie tu nie znajde chyba sllabe zainteresowanie jest tym forum jeszcze raz dziekuje pozdrawiam

zenek [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-17 12:24:23

Zgłoś nadużycie

Maszyna do produkcji podbitek,podłóg ......

Wybór maszyny do produkcji na większą skalę to koszt rzędu ponad miliona złotych do paru milionów.Strugarki za 10-20 tys to bądź zabawki lub złomy których remont kosztuje więcej jak sama maszyna.Nie można zapomnieć o osprzęcie,suszarniach,pomieszczeniach oraz co bardzo ważne dostępie do surowca.Jeżeli chcesz być konkurencyjny cenowo to musisz przerabiać duże ilości wtedy możesz zaoferować konkurencyjne ceny.W Polsce jest wielu malutkich,średnich producentów bez profesjonalnej technologii a jakość i system jak przed dwudziestu laty-chcesz z nimi konkurować ?
Konkurować z producentami z zagranicy których towary są od lat na naszym rynku nie możesz w żaden sposób .
Produkcja szczególnie desek podłogowych wymaga dobrego surowca,suszenia i minimalnego odpadu po sortowaniu do tego obowiązujące normy których spełnienie jest dla mniejszych firm prawie nie możliwe lub tak kosztowne że nie opłacalne.Produkując musisz brać pod uwagę ewentualne reklamacje jeżeli jakość nie spełni oczekiwań i norm a każda reklamacja to ogromna strata,tu jest jeszcze możliwość bo świadomość wielu odbiorców jest bardzo ograniczona co do jakości ale to się kończy i nie długo się skończy całkowicie.Wiele takich firm upadnie to nie uniknione.
Taką rzecz trzeba dobrze i skrupulatnie przemyśleć bo można nie potrzebnie zacząć coś co nie przyniesie efektów.
Rada ,rozejrzyj się za możliwością zakupu dobrego towaru na którym na pewno wyjdziesz lepiej,ważne jest aby towary miały gwarancję,normę ,certyfikat bo na tym można budować.

Adam [107]Odpowiedz na ten wątek2010-02-19 10:04:21

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA