Piec Co do ogrzania stolarni - na trociny- POMOCY [6]
Witam. Potrzebuję piec Co do stolarni, czy ktoś ma jakiś pomysł??
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zastosować piec z podajnikiem ślimakowym, ale widziałem też piec taki z zasypem (duży lej - trociny same się osuwają podczas spalania do paleniska) ale czy coś takiego zdaje egzamin???
Prosze o jakieś opinie i komentarze.
Jakub K. [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-07 16:10:27
piec
jak duza jest stolarnia ?
ja mam piec ktory zrobiłem sam koszt ok 200 zł
ale tylko na suche odpady drewniane przy malej powierzchni ok 200mkw daje rade przy mniejszej -sauna wysle fotki na maila trociny tez pale ale mało i tez suche
sosenka.net.pl [6]Odpowiedz na ten wątek2010-02-08 09:44:25
piec
Witam.
Ja dopiero będę budować stolarnię dlatego również bardzo proszę o zdjęcia
tego pieca na maila: fenriz666@wp.pl
Tomek [3]Odpowiedz na ten wątek2010-02-19 16:27:10
piec
Stolarnia nie jest duża ok 100mkw ale kiedyś w przyszłości chcę to powiększyć
Dobudować malarnie i ewentualnie niedużą komorę by dosuszyć drewno i dlatego pasował by piec co
Bradzo proszę o fotki e-mail kuba_inf@poczta.onet.pl
Jakub K. [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-08 10:50:57
najlepszy piec z podajnikiem mam taki do sprzedania z mojej suszarni , szukaj ...
(...) azso 100 bolesławiec. Wiadomość edytowana przez Administratora
ersste [49]Odpowiedz na ten wątek2010-02-08 20:08:34
Porady, opinie, wymiana doświadczeń - to cel tego forum
Biznesy załatwiamy na Giełdzie ogłoszeń.
Administrator [41]Odpowiedz na ten wątek2010-02-08 20:56:46
piec
Dzięki ale jak na razie właśnie się rozwijam i szukam jakiegoś tańszego rązwiązania i interesuje mnie ten piec zasypowy, jak coś ktoś wie na taki temat albo spotkał się z takim rozwiązaniem to prosze pisać
Jakub K. [4]Odpowiedz na ten wątek2010-02-08 20:44:50
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.