Witam jaka polecacie ładowarkę teleskopowa do tartaku.
Witam jaka polecacie ładowarkę teleskopowa do tartaku.
U mnie super sprawuje się manitou 932, gorąco polecam, silna i zwrotna.
szerokim łukiem. Koszty awarii niebotyczne a serwisantowi trzeba pokazywać co powinien robić...
weidemann, scheaffer,
A czemu tak łamane jak na zwrotnica to można więcej podnieść bo nie wywrucisz tak jak łamanej na skręcie a do manipulacji mam łamanego CAT908H
wszystko jest dobre jak jest nowe potem wszedzie pojawaijĄ siĘ luzy (ktos powie konserwacja, ok ciekawe który pracownik pamieta o posmarowaniu maszyny co kilkanascie mtg), moze dla kogos to żadna wada ale da mnie tak., łamana ma mniej elementów ruchomych mniej punktów smarowania
Pozaty tym ładowarką łamaną jak ładuje cos na auto to mam możliwość przesuwania sobie ładunku prawo lewo o conajmniej mert bez ruszania przód tył a to dużo ułatiwa
Łamana ładowarka to podstawa mam właśnie CAT908H ale teraz chce kupić druga i to teleskopową bo jak chce coś wyżej załadować np. Nad klonice to lipa.
i masz do wyboru albo zwykłe ramie albo teleskopowe. Co do typowych teleskopowych to znajomy ma manitou chyba z 4 szt i jest zadowolony. kup taka która dany producent produkuje a nie składa i nakleja swoją nazwe